14 dec.14

Blog

Hobbitten

Kommentarer

2 kommentarer
AfAnne Birgitte Hundahl
tir, 16/12/2014 - 12:00

Jeg har også lige set Hobitten 3! Som Tina skriver,  var jeg også begejstret for den første, knap så meget for den anden  - og slet ikke for den tredje! Jeg er enig i at der er alt for meget fokus på kampene, de mange slag - og alt for mange orker. Jeg savnede flere historier, på en eller anden måde var den lidt tynd! Men jeg er heller ikke til de store slag, selvom de jo er flotte og imponerende. Dog skal filmen dog ses - selvfølgelig skal man have afslutningen på trilogien med, og flot var den bestemt - men oppe og ringe var jeg ikke!

tilgengæld har jeg ingen proplemer med at filmatiseringer afviger fra deres litterære ophav - filmatiseringer skal efter min mening ikke sammenlignes med bogen, men vurderes helt seelvstændig. Det er og bliver aldrig det samme at se en filmatisering af en bog som at læse bogen. 

Men det kunne også derudover  være spændende at høre, hvad andre mener om Hobitten - og ja måske nogen har et bud på, om Hobitten egentlig er en børnebog eller voksenbog - eller begge dele, for det kan der komme hede diskussioner ud af har jeg erfaret! :-)

AfTina Karina Mortensen
man, 15/12/2014 - 16:36

God tur i biffen Michael.
Jeg har kun set Hobitten 1 og synes den er vældig god. Den indfanger fint den humor og lune, som bogen også indeholder. Jeg er ikke Tolkien nørd i en grad,at jeg lader mig forstyrre voldsomt af ekstra karakterer og fravielser fra bogens handling. Jeg synes man skal lade filmen leve sit eget liv, og vurdere filmen som et selvstændigt værk. Det kan være interessant at sammenligne bog og film, men der må være plads til kunstnerisk frihed.
Hilsen Tina
 

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer