19 jan.15

Blog

De glemte forfattere og deres bøger

Kommentarer

7 kommentarer
AfTue Omø
tir, 27/01/2015 - 11:54

Jeg kunne da nævne min egen bog, digtsamlingen Nano poet. Den udkom 30. april 2014, men levet et omskifteligt liv, efter den udkom. Jeg synes selv at den har et vigtigt budskab, men det er ikke trængt igennem i det offentlige rum. Jeg har da fået et par anmeldelser, bland andet herinde på Litteratursiden, men ellers har der været rungende stille om den. Jeg selv skriver til gud og hver mand om bogen, og prøver på alle måder at gøre den synlig. men indtil nu har det været en sisyfosproces. Kan nikke genkendende til mange af de ting du har lagt frem her.

AfUlla Kardel
tir, 20/01/2015 - 23:00

Det er pudsigt , du omtaler Peter Asmussens bog: Det Der eR
Jeg er heller ikke stødt på ham før jeg fornylig læste hans fremragende , men noget sørgmodige nye roman : Og til sidst går verden under, herefter gik jeg straks i gang med Det Der eR
Og blev meget begejstret. Så jo jeg tror medierne er meget bestemmende for, hvad vi læser....

AfJens Henrik Holm
tir, 20/01/2015 - 15:01

Hej Michael. Tak for et godt indlæg. Jeg vil bare lige gøre dig opmærksom på, at der vist er sneget sig en lille fejl ind: Det er dramatikeren Peter Asmussen, der har skrevet Det Der eR og ikke Peter Abrahamsen, som vist nok er musiker og radiovært på Det Der vaR Radio 413 ;-)

man, 19/01/2015 - 21:00

Jeg er meget enig med dig, Michael Linde Larsen. Jeg tror også, at der er flere faktorer, der gør sig gældende, hvis en bog skal nå mange læsere. Nogle gange kan simpelt held også gøre det. Fx en roman, der er skrevet på det rigtige tidspunkt, om et emne der er oppe i tiden.

Edvard Hoems "Prøvetid" er fra 1984, og en roman der fortjener at blive læst af mange, synes jeg. Derfor skrev jeg en blog om den.

http://www.litteratursiden.dk/blogs/anita-gruen/20140307

Anna Ladegaards bøger kan jeg også anbefale, især romanen "Hvor var Hannah Jacoby?"

http://www.litteratursiden.dk/analyser/ladegaard-anna-hvor-var-hannah-jacoby

AfNina Wegner
man, 19/01/2015 - 10:59

Tak for den liste, Michael. Jeg har kun læst Mads Nygaards "Den gamle mand med trækvognen", - og jeg formidler den gerne og jævnligt. 

/Nina

Afmikael josephsen
ons, 21/01/2015 - 11:02

Som svar til af Nina Wegner

Ja, det er frustrerende. Jeg har prøvet at tage det op med Skønlitteratur på p1, men de synes ikke at ville vide af emnet. Københavneriet er en stor del af forklaringen. Men vi er så mange glemte forfattere. For eget vedkommende Gyldendal som forlag, det treårige legat i baglommen. Næsten udelukkende fremragende anmeldelser altid. Og alligevel eksisterer jeg ikke. Surt. Mikael Josephsen

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer