17 aug.16

Blog

Hjertets alfabet

Kommentarer

5 kommentarer
AfLise Vandborg
tir, 23/08/2016 - 11:06

Tak for jeres mange gode idéer, dem vil jeg have i baghovedet, når jeg sætter mine bøger op.  Louise, sikke en fin idé med lyrik i et skab med glaslåger.

Maria, gode bud i dine blogindlæg på hvordan man sætter fokus på de bøger, som virkelig betyder noget for en. Af og til tænker jeg også jeg at jeg vil sortere og have lidt færre bøger stående i reolen, men når jeg så står med bogen i hånden er det sjældent,  jeg føler mig overbevist om at jeg ikke vil læse den igen. Jeg har tit oplevet efter mange år at vende tilbage til en bog, eller måske blot et afsnit i den, fordi en anden bog, bringer minder til den.

Men jeg tror aldrig jeg kommer til at sætte bøger op efter farve, selv om jeg godt kan se, at det giver et mere roligt udtryk i stuen.

 

AfMaria Guldager Rasmussen
tor, 18/08/2016 - 14:45

http://www.middelfartbibliotek.dk/Marias-Klumme-10.aspx?ID=1336

Og derefter:

http://www.middelfartbibliotek.dk/Marias-Klumme-11.aspx?ID=1343

AfMarit E. Haugaard
man, 22/08/2016 - 12:09

Ja, jeg er jo den uforbederlige pensionerede bibliotekar, jeg får ondt i øjnene af at se bøger "i uorden", men styrer mig når jeg er hjemme hos folk ;-). Jeg kan dog godt finde på at rette på alfabetiseringen på biblioteket, når jeg kommer forbi.
Jeg afviger fra bibliotekets regler ved herhjemme at have integreret engelsk skønlitteratur, og det næste bliver vel mine (få) spanske bøger. Inden for et forfatterskab kan jeg godt finde på at sætte bøgerne kronologisk, og biografier om forfatteren afslutter opstillingen. Faglitteratur står efter emne, dog ikke DK5.

AfLouise Østergaard
tor, 18/08/2016 - 10:00

God idé med åndelige slægtskaber. Den idé ville jeg tage til mig, hvis ikke det var fordi man altid må tænke praktisk, når man har en forholdsvis lille lejlighed og mange bøger. Så handler det om størrelse: Bøger med nogenlunde samme højde står sammen, for så kan andre bøger lettere stables ovenpå! Udfordringen er så at finde lige den bog, man leder efter, men jeg bruger meget tid på bare at kigge på bøgerne, så jeg ved som regel, hvor de sådan cirka står. Og så har jeg et rigtig fint lyrikskab med glaslåger; det giver lyrikken et lidt eksklusivt touch, som jeg synes passer til genren :)

AfJanet Wilhjelm
tor, 18/08/2016 - 09:08

Ja, det er sjovt at lege med.

Hos mig står Cervantes' Don Quijote ved siden af Ariostos' Orlando Furioso - som nu endelig er oversat til dansk med 500 års forsinkelse: Den rasende Roland. http://www.mtp.hum.ku.dk/details.asp?eln=203638

Cervantes erklærede kærlighed til Ariostos ridderepos er spor der bidrager til at give Don Q-figuren de mangesidige facetter: latterlig, idealistisk og menneskelig på en gang. Da Cervantes skrev var ingen læser i tvivl om meningen. I dag kender de færreste Ariosto - og dog. De kender hans verden via nutidens fascination af middelalderens riddermyter, troldkvinder & -mænd og vingede væsner der pludselig ændrer skæbnens gang.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer