04 aug.11

Blog

Debat med afsæt i faglitteratur på Litteratursiden?

Kommentarer

12 kommentarer
søn, 07/08/2011 - 21:48

Jeg kan ikke begribe, at faglitteratur er blevet mere væsentlig efter Utoya.

Den har altid været der, jo. Så godt initiativ, men virkeligt dårligt afsæt. Eller nej - virkelig dårlig indgang på "artiklen" her...

At tage faglitteraturen mere alvorligt kan jeg kun bifalde, men at bruge en ringe sagligt begrundet debat om ditten og datten p.t. som afsæt, er altså dårlig redaktionel dømmekraft - uanset "Likes"...

AfLise Vandborg
søn, 07/08/2011 - 22:42

Som svar til af JanHanIlNam (ikke efterprøvet)

Ideen om faglitteratur på Litteratursiden har været undervejs længe før Utoya - og bibliotekerne blev inviteret til de nævnte møder allerede i maj måned.  Jeg siger ikke i indlægget at faglitteraturen er blevet vigtigere efter massakren i Norge, men jeg bruger den aktuelle debat som et eksempel på en sammenhæng, hvor man kunne bruge faglitteraturen i forhold til at nuancere en debat. Den redaktionelle overvejelse bag anslaget i bloggen er derfor primært et spørgsmål om formidling for sitets brugere.

søn, 07/08/2011 - 23:50

Som svar til af Lise Vandborg …

"Den redaktionelle overvejelse bag anslaget i bloggen er derfor primært et spørgsmål om formidling for sitets brugere"

?

Wow - der kunne siges en masse smagløst på baggrund af den sætning dér.

Det vil jeg nu ikke - kun en smule: Brug ikke en aktuel katastrofal begivenhed til at promovere læseklubber og lignende. Det er proportionsforvrængning ud over en hel del grænser.

 

 

AfLars Elmquist
fre, 05/08/2011 - 08:54

Vil være interessant, hvis der kommer anmeldelser / debat om biografier.

AfLars Elmquist
man, 08/08/2011 - 19:01

Som svar til af Lise Vandborg …

Der er masser af spændende eksempler

 

se her for inspiration: http://www.saxo.com/dk/boeger/danske-boeger/biografier/tags_danmark?page=2

AfPer-Olof Johansson
tor, 04/08/2011 - 19:09

Håber så også det betyder, at man kan anmelde fagbøger? Hidtil er det kun ved skønlitteraturen den automatiske titelhentning har fundet sted!

AfBeth Høst
fre, 05/08/2011 - 17:45

Som svar til af Lise Vandborg …

http://www.furesoebibliotekerne.dk/forside/inspiration/bger/inspiration_om_bger_emner_og_genrer/gode_fortllinger_der_ikke_er_romaner

ovenstående link blot som eksempel på, at vi også ude på bibliotekerne anbefaler spændende titler, der ikke er skønlitteratur, - jeg bakker gerne op om de nye planer.

AfEgon Clausen
tor, 04/08/2011 - 16:35

Hvor herligt, at faglitteraturen nu også kommerind på litteratursiden. Tak for det. Jeg vil dog gøre opmærksom på, at begrebet "faglitteratur" dækker over så mange forskellige genrer, at man måske burde finde nogle mere præcise definitioner. Der er meget langt fra Bibelen til en bog med opskrifter på sommermad. I Norge har man forsket i faglitteratur, og en litterat ved navn Ottar Grepstad har påvist, der findes mindst 14 forskellige genrer indenfor betegnelsen "faglitteratur." Det er så forskellige genrer som fx: essays, læremidler, manualer, pamfletter, biografier, erindringer, dokumentationer, historiske værker, disputatser ogsåvidere. Det vil være til gavn for alle, hvis vi fremover gør opmærksom på, hvad vi taler om, når vi bruger betegnelsen "faglitteratur." 
Med venlig men velment hilsen

Egon Clausen 

AfLise Vandborg
tor, 04/08/2011 - 23:47

Som svar til af Egon Clausen

Ja, faglitteratur er bestemt en meget bred betegnelse, og derfor arbejder vi fortsat med at præcisere de grene af genren, vi ønker at tage ind på Litteratursiden. Foreløbig indkredser vi ved at kalde vores felt for debatterende faglitteratur - og som nævnt i bloggen vil vi ikke omtale faktabøger som håndbøger, kogebøger, lærebøger m.fl.

 

AfMargrethe Johansen
man, 15/08/2011 - 13:14

Som svar til af Lise Vandborg …

Gådeful

Vi var vel alle - via tv lyd/billeder - vidner til katastrofen i Oslo/Utøya?Lise/litteratur-side-chefen foreslår så at debatere fagbøger for at inspirere læsere til en mere nuanceret debat? (Det ville jeg også gøre i Lises situation:-) For hvem har svaret på den massakre?)

Faglitterær debat vs skønlitterær debat. Hvad går det ud på? Jeg kan knap nok skelne mellem faglitteratur/skønlitteratur? Hvordan definerer litteratursiden fag-/skønlitteratur? (Jeg læser p.t. Biblen som en skønlitterær roman - ønsker mest at læse med mine egne briller.)

p.s. Jeg forstår ikke, at JanHanI1Nam læser/tror, at faglitteratur - på litteratursiden - er blevet mere væsentlig - efter Utoya? Hvorfor? Hvad er det som er "dårlig dømmekraft"? (Sorry for min analfabetisme.)

For mig er det væsentlig at blive klogere på, hvordan vi kan undgå sådan en katastrofe igen? Hvad er det for faglitteratur Litteratursiden foreslår, som kan gøre os klogere? Vejene er uransagelige/gådefulde - tror jeg:-)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer