Bog

Pigen med ballonen

Af (
2010
)

Anmeldelse

Pigen med ballonen af Merete Junker

11 okt.10

Elementært spændende norsk krimi med gode personskildringer og et troværdigt plot - lovende debut

Hovedpersonen Mette Minde er nyhedsjournalist på NRK og gift med ambulancechaufføren Peder med hvem hun har tvillingedrenge. Mette bliver involveret i efterforskningen af mordet på en enlig kvinde. Kvinden Frid bliver fundet myrdet i skoven, kvalt med sin hundesnor og med en rød ballon på maven. Hunden Fido er forsvundet. Sideløbende med efterforskningen modtager Mette anonyme SMS´er om svindel med skrotpræmier på biler i det firma, hvor Frid arbejdede.

Romanen er også historien om tiårige Charlotte Iselin – kaldet Lotte, som bliver holdt udenfor klassens fællesskab og som brændende ønsker sig en hund. Lottes mor er psykisk syg og panisk angst for bakterier, men heldigvis har Lotte en god mormor og morfar, som tager sig af hende.

Den dag, Frid findes myrdet, var Lotte til fødselsdag og gik alene hjem med en rød ballon. Lotte kommer således til at spille en afgørende rolle i efterforskningen, og hendes historie står stærkt.

Der er skrevet mange romaner over skabelonen om den energiske, kvindelige journalist, der – ud over at kæmpe mod mandlige kolleger - driver sin egen efterforskning, mens hun forsøger at få arbejde og privatliv til at hænge sammen. Så selv om Mettes liv på mange måder minder om Annika Bengtssons liv (Liza Marklund), så er Mette helt sin egen og reflekterer en del mere over sin rolle i forhold til politiet end normalt for genren.

I beskrivelsen af den lille Lotte kommer Merete Junker på højde med Karin Fossum, men ellers er hun mest i ”slægt” med Liza Marklund og Camilla Läckberg og vil appellere til mange af deres (kvindelige) læsere. Jeg tror dog også, at mange mænd vil finde bogen interessant.

Plottet er troværdigt, og der er ingen løse ender. Ind imellem er bogen også ret morsom – bl.a. i beskrivelsen af slankeklubben ”Sylfiden” og Mettes stavgang.

”Åh, vad jag tyckte om boken!!! Fantastisk personberätt och en stark känsla for spänning. Merete Junker har lyckats fånga mig med sin debut, och jag läsar gärna mer om Mette Minde!” udtaler Camilla Läckberg.
Jeg er enig! Den næste bog om Mette - ”Tvillingen” er købt til oversættelse.

Bogdetaljer

Forlag
Sohn
Oversætter
Poul Henrik Westh
Faustnummer
28417055
Graphic
Christine Clemmensen
ISBN
9788791959769
Antal sider
332

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer