Bog

Mørkets søn 3: Sikanias arvinger

Af (
2017
)

Anmeldelse

Mørkets søn 3: Sikanias arvinger af Jeannette Hedengran & Tina Sanddahl

25 okt.17

I sidste del af den fortryllende fantasytrilogi tager kærligheden over. Et anderledes univers og en smuk kærlighedshistorie. 

Det er de to forfatteres første produkt, der her får sin forløsende afslutning, og betragtet som et hele tilbyder historien om Destan fra Mørkefolket og Celina fra Lysets folk en totalt anderledes vinkel på den traditionelle kamp mellem det gode og det onde, lyset og mørket. Kærlighedshistorien mellem Destan og Celina fylder temmelig meget, særligt i dette tredje bind, men for den inkarnerede fantasy-læser er der dog også masser af spænding, intriger og fantastiske skabninger. Alt i alt et særdeles fint skud på det stadigt voksende danske fantasy-marked.

Bind 3 starter lige på og hårdt, og det er en absolut forudsætning for at kunne følge med, at man har læst de to første bind. Sikania har vundet krigen mod Koru, men Destan blev ført væk fra slagmarken, inden det hele sluttede. Ved hjælp af sort magi er det lykkedes ham at gøre Celina levende igen, men bortset fra, at sort magi er forbudt, er Celina også forfærdet over at være bragt til live igen på denne måde. Langsomt accepterer hun dog at være i live, og deres kærlighed blomstrer op igen. Brylluppet planlægges, og alt synes lyst, men Destan har magtfulde modstandere i rådet, og rådmanden Kastor og Destans mor iværksætter en skummel plan for at fjerne Destan fra tronen.

Celina bliver kidnappet, og for at redde hende må Destan fraskrive sig tronen. De to gemmer sig i en ensom hytte og går langsomt i gang med at planlægge et oprør.

Som nævnt er serien set i sin helhed aldeles fortryllede. På trods af velkendte elementer fra traditionelle fantasybøger er den desuden helt sin egen. Landet Sikania med de to vidt forskellige folkeslag og de mange fantastiske væsener, ikke mindst sislen Minalia (en lille alf) og kumianen Ramos (et forvokset kattedyr) er godt fundet på, og den overordnede historie med at forene de forskellige verdener i fred på trods af forskellighederne er dybt sympatisk.

Beskrivelserne af Celina og især Destan og hans udvikling er særdeles interessant, og for de romantiske sjæle er der jo også hele kærlighedshistorien. Men netop kærligheden, og personernes evindelige kysseri og kælne ord, bliver i dette bind næsen for meget – måske ikke for den unge målgruppe, men ikke desto mindre bruges der for mange sider til at beskrive dette, og det tager hurtigt fokus fra historiens mere spændingsprægede del.

Bortset fra dette mindre pip er Sikania og mødet med Destan og Celina absolut en anbefaling værd.

Bogdetaljer

Forlag
Ulven og Uglen
Faustnummer
53499279
ISBN
9788793349155
Antal sider
625

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer