Bog

Mørkets søn 2: Grænselandet

Af (
2016
)

Anmeldelse

Mørkets søn 2: Grænselandet af Jeannette Hedengran & Tina Sanddahl

14 jul.16

Dansk fantasy for unge og voksne af den hæderkronede og traditionsrige slags. Med sit unikke univers og sin smukke kærlighedshistorie er serien noget af det ypperste på markedet.

Det danske fantasy-marked er efterhånden godt befolket med talentfulde unge kvinder og deres fantastiske serier. Sidsel Sander Mittet og Malene Sølvsten er nogle af de bedste, men denne serie hører til i det gode selskab. Som sædvanlig drejer det sig om kampen mellem det gode og det onde, mellem mørket og lyset, men i dette tilfælde er mørket og lyset faktisk repræsenteret ved to folkeslag, der lever i den samme verden, Sikania. Den fantastiske historie handler om det uventede møde mellem disse to folk, og den uventede og umulige kærlighed mellem Destan fra Det mørke folk og Celina fra Det lyse folk. Serien er planlagt til at skulle omfatte tre bind, og dette er den direkte fortsættelse til første bind. Det er en forudsætning for at kunne følge med, at man har læst første bind.

Destin er blevet udråbt til hersker over Det mørke folk, men han har svært ved at tage sig af alle de problemer, der truer hans rige. Hans sorg over mordet på Celina overskygger alt, og han forsøger nu, ved hjælp af nekromantikeren Setran, at kalde Celina tilbage til livet. Hans mange forsøg synes dog forgæves, og snart må den unge hersker fordybe sig i rigets alvorlige problemer. Hungersnøden står for døren, men hans nylige alliance med Lysets folk bevirker dog, at han kan købe tilstrækkeligt med korn til den kommende vinter. Værre er det dog, at naboriget Koru har erklæret krig, og samtidig trues Destan indefra af destruktive kræfter, der vil have ham fjernet fra tronen.Destan må nu virkelig bevise, at han ikke længere er den tidligere unge, fordrukne ballademager men en handlekraftig og dygtig hersker, og igen kommer hans gode forbindelser med Lysets folk og Celinas far ham til gode.

Det er et meget ambitiøst projekt, de to forfatteren har kastet sig ud i, men det er i den grad lykkedes. Inspirationen fra den velkendte fantasy verden er tydelig, men dertil har forfatterne tilføjet deres helt egne originale fortolkninger og indfald, og resultatet er fuldstændig originalt.

Det er fantastisk læsning med en forunderlig verden som scene og med nogle aldeles interessante personer i hovedrollen, hvor især Destans forandring og udvikling er særdeles spændende. Bogen er velskrevet og virker utroligt gennemarbejdet. Ud over de elementære spændingselementer og krigsscener og den altoverskyggende kærlighedshistorie bliver der også plads til fine skildringer af almene begreber som venskab, loyalitet og skæbne. Kompositorisk er bogen bygget op, så man på skift har fokus på alle de forskellige personer, og det giver historien drive, og man får lyst til at læse videre. Denne anmelder har fuldstændig overgivet sig. En af årets bedste fantasy udgivelser.

Bogdetaljer

Forlag
Ulven og Uglen
Faustnummer
52503183
ISBN
9788793349117
Antal sider
408

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer