Bog

Blodsværmen

Af (
2014
)

Anmeldelse

Blodsværmen af A. Rune

30 okt.14

Med sin blanding af regelret fantasy og science fiction er det lykkedes forfatteren at skabe et helt unikt univers med en fantastisk fortryllende historie.

Historien om Traia er planlagt til at skulle omfatte tre bind, og dette er den direkte fortsættelse til første bind, Natdværgen. Bogen, som foregår syv år senere end begivenhederne i første bind, kan dog sagtens læses uden forudgående kendskab til serien.

De tre hovedpersoner, ridderen Askil, Troldmanden Josol og den udvalgte præst Horan, er gået i frivilligt eksil i ørkenbyen Situla. Horan, som har mistet sine overnaturlige evner, har dannet par med kvinden Eliya, og de har fået sønnen Rusha.

Endnu en gang truer mørke tider riget. Nye konspirationer for at få de gamle guder tilbage bliver iværksat, og det skal vise sig, at den syvårige dreng vil blive en afgørende brik i det store spil. Under sin manddomsprøve i ørkenen bliver han kidnappet, og de fortvivlede forældre søger i hver sin retning for at finde deres elskede søn. Horan drager til sin fødeegn for at generhverve sine evner, og Eliya bruger sine evner som spinder for at finde spor. Samtidig er Askil taget tilbage til hovedstaden Ekbarion for at finde ud af, om tingene er blevet bedre i kejserbyen, men hans gamle ridderorden er blevet udraderet, og han bliver gladiatorslave. Josol bliver kidnappet af ukendte gerningsmænd. Således splittet for alle vinde bliver ”vores helte” ufrivilligt deltagere i et storstillet komplot. Men hvem står bag, og hvad går det hele i virkeligheden ud på?

Det er et meget ambitiøst projekt, forfatteren har kastet sig ud, men det er i den grad lykkedes til fulde. Blodsværmen er dansk fantasy for voksne af den hæderkronede og traditionsrige slags. Inspirationen fra Ringenes herre og især Dragonlance-universet er tydelig, men dertil har forfatteren tilføjet sine helt egne originale fortolkninger og indfald. Ved at bringe moderne teknologi og science fiction-elementer ind i den gængse fantasyverden har forfatteren med held og dygtighed skabt noget fuldstændig originalt.

Det er fantastisk læsning med en forunderlig verden som scene og med nogle aldeles interessante personer i hovedrollen. Bogen er velskrevet og virker utroligt gennemarbejdet, og udover de elementære spændingselementer bliver der sandelig også plads til almene skildringer af begreber som venskab, kærlighed, loyalitet og skæbne. Kompositorisk er bogen bygget op, så man på skift har fokus på alle de forskellige personer, og det giver historien drive og læseren stor lyst til at læse videre.

Denne anmelder har fuldstændig overgivet sig: Blodsværmen er en af årets bedste fantasyudgivelser – og selvfølgelig med obligatorisk kort over Traia.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
51361180
Graphic
Bitten Vernersen
ISBN
9788771419153
Antal sider
383

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer