Anmeldelse

Vejen til Valhal bd. 3: Sejre i Eire af Pothier og Lechuga

06 maj.19

Sidste og afsluttende bind i serien om de gæve vikinger holder det høje niveau og byder på fin underholdning for både børn og voksne.

Tekstforfatteren Pothier og tegneren Lechuga har med denne serie bevist, at der stadig kan produceres humoristiske kvalitetstegneserier. Stilen, stregen og de lettere karikerede figurer får en til først og fremmest at tænke på den nok så berømte Asterix og vores egen Peter Madsens Valhalla. Uden helt at nå op på helt samme højder, så er niveauet og kvaliteten ligesom sat på plads. Alt i alt særdeles fin underholdning, som både serverer ramasjang og spænding, men også morsomme betragtninger over religion og medieafhængighed.

På deres færd gennem landene på De britiske Øer er de tre gæve vikinger, Armod, Rüdolf og Klogaagesøn, den skotske pige Kilt og strejffåret Bernard kommet til Irland. De slår følge med den kristne præst Patrick, der er sendt til landet for at kristne de hedenske irere, men de magtfulde druider vil ikke finde sig i konkurrence om tro, og lejemorderne Creed og Grimragh sendes ud for at tage livet af Patrick.Alle forsøg på at få has på Patrick mislykkes dog især med god hjælp fra de medrejsende vikinger, og snart bliver flere og flere irere omvendt til den kristne tro.

En sidste styrkeprøve mellem kristendom og den keltiske tro venter dog i den lille by Cashel, som er druidernes højborg.

’Vejen til Valhal’ kan læses af alle. Børn og unge kan umiddelbart nyde den spændende handling og de mange løjer, og den voksne kan more sig over relationerne til moderne ting og faktuelle historiske data. Især spilles der rigtig fint på myten om Sankt Patrick og den kristne tro, og den nutidige indfaldsvinkel rammes perfekt med vraglændernes stigende afhængighed af de såkaldte mini-tüber (Læs smartphones og Internet), hvor de kan følge begivenhederne hjemme fra deres stuer.

Kan man lide god uforpligtende underholdning med ganske mange guldkorn og sjove indfald, får man virkelig noget for pengene i disse tre bind. Desværre ser det ud til, at serien nu er afsluttet, men hvem ved, måske vil fremtiden byde på nye oplevelser for vikingerne.

Bogdetaljer

Forlag
Forlaget Zoom
Oversætter
Sebastian Weirsøe Flamant
ISBN
9788770210676
Antal sider
48

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer