Bog

Ulvespor

Af (
2010
)

Anmeldelse

Ulvespor af Stef Penney

21 sep.10

En pelsjæger findes myrdet, og samtidig forsvinder en ung mand. Stemningsmættet krimi fra 1800-tallets canadiske ødemark.

Sidste år var en af mine bedste krimioplevelser Andrew Taylors lavmælte og atmosfærefyldte 'Miss Penhows blødende hjerte'. På mange måder minder 'Ulvespor' af Stef Penney mig om den, selvom den både i tid, sted og handling er meget langt fra Taylors krimi. Men noget i den atmosfærefyldte fortælling og måden, personerne skildres på, har samme fængslende rytme.

Mrs. Ross bor i den lille nybyggerby Dove River sammen med sin mand Angus og sønnen Francis, som de tog til sig, da han var lille. En dag finder hun deres nærmeste nabo, pelsjægeren Laurent Jammet, myrdet og skalperet. Samtidig forsvinder hendes søn, og da indianeren Parker dukker op i Jammets hytte, antager de fleste, at han er morderen. Den lokale foged sender dog også en mand efter Francis spor i tilfælde af, at han har noget med sagen at gøre. Men det viser sig snart, at sagen er mere kompleks end som så. For hvorfor er Jammet blevet myrdet? Hvad har de forsvundne Seton-piger med sagen at gøre? Og hvad betyder den lille benstump med indianske tegn, som Jammet gemte på?

'Ulvespor' er Stef Penneys debutroman, og sikke en debut! Hun fører med sikker hånd sin læser ind i en verden, som på en måde er uendelig med de store vidder, men samtidig er fyldt med snærende bånd og konventioner. Penney fortæller fremragende og skifter mellem forskellige personer som fortællere, så historien bliver endnu mere intens og fængslende, selv når der ikke sker de store dramatiske begivenheder. For det er måske det, der appellerer særligt til mig ved 'Ulvespor'. Her sker mord og andre voldsomme begivenheder, men alligevel er det personerne og deres skæbne, som bærer historien. Man ønsker at vide, hvorfor personerne gør, som de gør, og hvorfor de er endt her. Og jeg fandt det utroligt interessant at forsøge at leve mig ind i de fordomme og sociale konventioner, som indianere og hvide havde til hinanden.

Alt i alt synes jeg, at 'Ulvespor' er en fremragende debut, som også er blevet nomineret til flere priser.

Bogdetaljer

Forlag
Punktum
Oversætter
Kim Langer
Faustnummer
28498527
Graphic
Nic Oxby
ISBN
9788792621139
Antal sider
430

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer