Bog

De syv krystalkugler og Soltemplet

Af (
1960
)

Anmeldelse

Tintins oplevelser (De syv krystalkugler; Soltemplet) af Hergé

01 feb.04
Skribent

Hergés historier om Tintin foregår over store dele af kloden. I disse to albums er vi i Europa og Peru.

Jeg har altid været fan af Hergé og hans serie om Tintin. ”De syv krystalkugler” og ”Soltemplet” hører til blandt de uhyggelige Tintin-album, der spiller på spænding, overtro eller det uforklarlige og mystik. Samtidig er Hergé i sine tegninger meget humoristisk, ligesom tegningerne altid fortæller en historie i historien.

Nogle videnskabsmænd har været på ekspedition i Inka-riget. Efterhånden som de kommer tilbage til Europa rammes de af en mystisk sovesyge, hvor intet kan bringe dem til bevidsthed igen. De allesteds værende Dupont og Dupond sættes på sagen, samtidig med at Tintin og kaptajn Haddock begynder at undersøge de mystiske hændelser.

Tintin og kaptajnen overnatter sammen med professor Tournesol hos Bergamotte. Bergamotte rammes af sovesygen, mens Tournesol bortføres. Tintin og kaptajnen følger sporene efter Tournesol til Peru. I Peru finder Tintin professoren, men opdages og må flygte, uden at han få professoren med sig. Tintin advares mod at følge sporene efter Tournesol af en indianer. Men Tintin overhører selvfølgelig advarslen. Sammen med Haddock og en indianerdreng, som Tintin har hjulpet, starter nu en rejse gennem Peru op mod Inka-riget. Vi skal over bjergtoppe beklædt med sne og ned i junglen mellem slanger og krokodiller, før vores venner endelig når frem til en opklaring af mysteriet.

Hergé eller Georges Remi, som er hans rigtige navn, startede historierne omkring Tintin og hans oplevelser tilbage i 1929. I starten udkom de som daglige striber i ”Le petit vingtième”, og fra 1930 begyndte de efterfølgende at udkomme som tegneseriealbums.

Mange af Hergés albums foregår da også tydeligvis i deres samtid. Dette gør dog bestemt ikke historierne mindre læseværdige. Hergés historier om Tintin foregår over store dele af kloden. I disse to albums er vi i Europa og Peru.

Samtidig med de fantastiske og fantasifulde historier er selve tegnestilen for mig indbegrebet af flotte tegninger med mange detaljer. Humoren i tegningerne er f.eks. i dette album Terrys kamp og jagt på kaptajnens kat, en jagt, der ikke lige er til Terrys fordel. Samtidig har kaptajnen en længere kamp med forskellige lamaer i Peru. Lamaer spytter jo som bekendt. I seriens sidste vindue har kaptajnen endelig vundet over en lama ved at sprøjte vand i hovedet på den.

Mest kendt Hergé-tegner er nok Edgar P. Jacobs. Jacobs skabte serien om Blake og Mortimer. Blake og Mortimer har i sin tegneserie meget større læsebobler, ligesom historierne på flere måder er mere videnskabelige end Hergés. Tegnerne ruller heller ikke den samme detaljerigdom ud som Hergé.

Bogdetaljer

Secondary title
Tintins oplevelser ; 3
Forlag
Carlsen Comics
Faustnummer
01265202
ISBN
9788756200363
Antal sider
62

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer