Bog

Stille storm

Af (
2011
)

Anmeldelse

Stille storm af Giles Blunt

14 jun.11

To mordofre i skoven bliver startskuddet på en efterforskning, der fører tilbage til en fransk separatistbevægelse i 1970’ernes Montreal. Samtidig nærmer isstormen sig…

En afreven arm bliver fundet i en baghave, resten af kroppen findes senere, og mistanken falder på bjørne, da der er bidemærker på kroppen. Senere findes endnu et lig i skoven, men umiddelbart har de to lig intet med hinanden at gøre, ud over at de er mordofre. Cardinal og hans makker, Lise Delorme, står på bar bund, men de bevæger sig langsomt frem mod en opklaring. Deres efterforskning tager dem tilbage i tiden til 1970’erne og en fransk separatistbevægelse i Montreal. Samtidig bider vinteren sig mere og mere fast i Algonquin.

Vi fryser sammen med Cardinal i århundredets værste isstorm. Han modtager trusler fra forbrydere, der snart skal løslades fra fængslet, og hans fars helbred skranter. Faderen er ikke nem at hjælpe, da han er en stædig gammel rad, der mener han kan klare sig selv og vil hverken høre på lægerne eller Cardinal, isstorm eller ej.

’Stille storm’ handler også om spændingen mellem den britiske del og den franske del af Canada. Man er enten fransk eller britisk, og man har umiddelbart ikke meget tilovers for den anden part. Særligt følsomt bliver det, da engelsktalende Cardinal i forbindelse med efterforskningen sendes til fransktalende Montreal, og i det hele taget byder efterforskningen på samarbejde på tværs af forskellige politienheder og efterretningstjenester, der ikke ligefrem knuselsker hinanden.

Bøgerne om Cardinal er ikke bare endnu en krimiserie. Det er en utrolig velskrevet og spændende krimiserie. Og så er det ikke mindst en utrolig troværdig krimiserie. Personerne er troværdige og plottet er troværdigt. Læg dertil at bøgerne foregår i Algonquin Bay, Canada – om vinteren selvfølgelig!

Så tag en masse kulde, en kriminalassistent, der elsker sin psykisk syge kone, og som i dén grad har dummet sig og lagt sig ud med nogle hardcore forbrydere, der snart bliver løsladt fra fængslet. Tilføj et par mordofre, og du har opskriften på en canadisk krimisucces.

Dette er anden bog i krimiserien om kriminalassistent John Cardinal. Nye læsere kan godt begynde her, men det er en fordel at have læst ’Frosne sjæle’ først.

Bogdetaljer

Forlag
Torgard
Oversætter
Thomas Munkholt
Faustnummer
28785267
Graphic
Henrik Koitzsch
ISBN
9788792286246
Antal sider
324

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer