Bog

Sjælekisten

Af (
2010
)

Anmeldelse

Sjælekisten af Ann Rosman

22 nov.10

En lille dreng holdes fanget i en kælder. Han udsættes for mange uhyggelige overgreb, inden han reddes ud af sit fængsel. Men vil han nogensinde glemme fortiden.

En morgen finder nogle børn liget af en kvinde. Allerede samme dag finder en ældre dame hovedet fra en kvinde, på hegnet til sin have. Mareridtet tager sin begyndelse. Et større opklaringsarbejde sættes i gang med Karin Adler i spidsen. Men de to dele hører ikke sammen. Så der er altså begået et mord til. Da man finder ligene tæt op af nogle gamle offersteder, begynder man at undersøge stedernes betydning, hvilket også hænger sammen med den måde mordene er begået på. Og flere rester af mennesker findes, hvilket gør sagen mere og mere speget. En kyndig museums

Romanen er den anden med Karin Adler i rollen som kriminalkommisær.  Hun bor nu på sin båd i Marstrand, og arbejder her, hvor en stor del af romanen også foregår. Allerede fra starten emmer romanen af mystik, der er flere ting der peger i retning af det okkulte og ondskaben har ingen grænser. Det er kampen mellem det gode og det onde som udspilles her. Gamle offerpladser og sagn om hekse har en fremtrædende rolle, og Rosman har gjort et stort arbejde ud af, at få alle disse snore flettet sammen. Det er svært for Karin Adler at danne sig et overblik.

Den lille dreng, Asko, har en speciel rolle i romanen. I tilbageblik fortælles der om hans opvækst, og hvad der har gjort ham til den person han bliver. Vi følger udviklingen fra barn til voksen. Det er rigtig godt skrevet, med stor indlevelse og forståelse. Også andre personer er levende beskrevet, ligesom miljøet også spiller en central rolle.

Et andet tema i romanen er det historiske, som stadig har betydning for nutiden i form af overleveringer og tro. Netop derfor bliver fortiden så væsentlig her.

Selvom det er en spændende historie er den til tider lidt langtrukken. Der er mange beskrivelser af steder og handlinger, og ind imellem går den næsten i stå.

Bogdetaljer

Secondary title
Krimiserien med Karin Adler
Forlag
Punktum
Oversætter
Rikke Toft Kleemann
Faustnummer
28498594
Graphic
Nina Leino/ Nic Oxby
ISBN
9788792621238
Antal sider
371

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer