Bog

Silberknabe

Af (
1998
)

Anmeldelse

Silberknabe af Grete Roulund

01 jan.99
Skribent

Fortælleren i Grete Roulunds nyeste roman skød allerede som 4-årig sit første jødebarn. Det skete i den KZ-lejr, hvor hans far var kommandant og hans onkel en læge, der lavede barbariske "medicinske forsøg". Den lille dreng var på sin vis onklens kæledægge, men alligevel blev han tvunget til at skyde de jødiske børn, han fik som legekammerater. Han var også vidne til onklens forsøg. Et af disse, der skulle bevise at jødiske kvinder ikke elsker deres børn, afsløres gradvist gennem bogen.

Hvordan bliver et menneske efter en sådan barndom? I romanen møder vi ham som midaldrende, rodløs og følelseskold i Katmandu. Han myrder i flæng - både for at skaffe penge og især for at skaffe sig af med jøder, der vil have ham til Israel og vidne mod onklen. Midt i al trøstesløsheden møder han en engelsk kvinde, ung nok til at være hans datter. Han forelsker sig modstræbende, men kan det lykkes?

Grete Roulund magter både at beskrive kærligheden og menneskesindets allermørkeste kroge, så det virker indlevet og troværdigt.

På trods af det dystre tema er volden på intet tidspunkt udpenslet. Det er en dejlig bog. Læs den.

Borgen, 1998. 426 sider

BogWeb - 1. januar 1999

Bogdetaljer

Forlag
Borgen
Faustnummer
22231138
ISBN
9788721009236
Antal sider
426

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer