Bog

Sekten på Tågeøen

Af (
2020
)

Anmeldelse

Sekten på Tågeøen af Mariette Lindstein

06 mar.20

Yderst spændende thriller om hvordan en karismatisk og målrettet person, der arbejder vedholdende, kan hjernevaske både begavede og viljestærke mennesker.

På en tåget, uhyggelig ø ligger herregården Via Terra, opkaldt efter den New Age bevægelse, der ejer den. Ejeren af stedet er Franz Oswald, en stærk mand, der har en evne til få folk til at adlyde sine mindste vink. Han afholder seminarer på fastlandet, hvor han både skaffer personale og gæster til øen.

Hovedpersonen Sofia Bauman falder tilfældigt over Franz Oswalds reklameside en aften på nettet. Hun er lige blevet færdig med sin universitetsuddannelse og skal finde et job, som harmonerer med, at hun går meget op i både miljø og økologi. Hun får en mail fra Franz Oswald, hvor han inviterer hende til en af de foredragsaftener, han afholder.

Hun er nysgerrig og tager med til hans foredrag, og hun tager også imod en efterfølgende invitation til at besøge Tågeøen. Sammen med sin veninde tager hun over til øen på besøg. Færgemanden er ret bekymret over de to veninders besøg og fortæller dem, at herregården er hjemsøgt og at de skal holde sig derfra.

Sofia tilbydes et job som bibliotekar på herregården, men kun hvis hun binder sig til jobbet i to år. Efter noget betænkningstid slår hun op med sin kæreste og tager imod jobtilbuddet, som hun bliver rigtigt glad for til en start, men som tiden går, bliver tingene bliver mere besynderlige og Franz bliver mere og mere dominerende. Han får installeret kameraer på alle værelser og bygger også en mur rundt om herregården. Livet udenfor i den almindelige verden bliver snart længere og længere væk.

Historien fortælles af en implicit fortæller, og sideløbende med den primære fortælling foregår der en anden historie, skrevet med kursiv, som handler om tiden før bevægelsen Via Terra købte herregården. Den giver en god baggrund til at forstå, hvorfor tingene er, som de er. De to historier hører sammen og giver et samlet hele til slut.

Øen er et perfekt sted at lade handlingen udspille sig. Ingen udenfor bemærker, hvad der sker, da herregården gemmes væk af pigtråd og har en høj mur omkring sig. Efterhånden begynder en krybende uhygge at brede sig hos læseren.

Det er stærkt, skræmmende og virkelig ubehageligt, når Sofies (og læserens) grænser gang på gang bliver overskredet. Heldigvis er dette første bind i en serie.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Signe Lyng
Faustnummer
47683203
ISBN
9788702287981
Antal sider
479

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer