Bog

Sejl af sten

Af (
2003
)

Anmeldelse

Sejl af sten af Åke Edwardson

16 feb.04
Skribent

Åke Edwardson oplevede jeg på Bogforum i november, og efter at have mødt denne spændende og velformulerede svensker var jeg nødt til at læse hans nyeste politiroman, "Sejl af sten". Ikke mindst, da handlingen til dels foregår i Skotland, og hovedpersonerne er maltwhisky-kendere.

Denne sjette roman i rækken om politikommissær Erik Winter og hans kolleger på stationen i Göteborg er min første bog fra forfatterskabet, men ikke den sidste!

Hovedhandlingen foregår i Skotland, hvor Erik Winter og hans gode ven og kollega fra det engelske politi, Steve MacDonald, reder trådene ud.

Romanen begynder med, at en af Erik Winters tidligere kærester beder ham finde hendes far, som under mystiske omstændigheder er forsvundet i Skotland. Der trækkes tråde tilbage til hendes farfar, som forsvandt ud for den skotske kyst i begyndelsen af 2. verdenskrig.

Den anden, uafhængige historie handler om hustruvold, som andengenerationsindvandreren, kriminalassistent Aneta Djanali, efterforsker.

Vi følger personerne både på arbejde og i privatlivet. Det er hele personer, så begge sfærer har indflydelse på hinanden. Personkarakteristikken er levende og ægte.

Åke Edwardson skriver i et flot sprog og benytter mange billeder, som er med til at give gode natur- og miljøbeskrivelser.

De kan det med krimier de svenskere. Åke Edwardson lægger sig pænt i rækken af nutidige svenske kriminalforfattere som Henning Mankell, Leif G. W. Persson og Liza Marklund.

Den lange roman og den rolige handling med det flotte psykologiske spil mellem personerne giver fin underholdning i de mørke vintermåneder, ikke mindst hvis pejsen er tændt og maltwhiskyen skænket.

Oversat af Søren Vinterberg. Fremad, 2003. 383 sider. Kr. 348,-
Anbefalingen af Himlen er et sted på jorden

Bogdetaljer

Secondary title
En kommissær Winter-krimi
Forlag
Fremad
Faustnummer
24815412
ISBN
9788755724396
Antal sider
383

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer