Bog

Sande glæder

Af (
2017
)

Anmeldelse

Sande glæder af Lars Saabye Christensen og Stian Hole

26 feb.18

Sandelig en glædelig og anderledes billedbogsudgivelse for voksne af to norske kulturbærere.

På bare 80 sider remser forfatterens glædesbudskaber op i et stort digt. Og Stian Hole supplerer hvert budskab med en øjenåbnende illustration. Enkelt og reflekterende i al sin naivistiske tilgang.

De anvendte farver som rød/orange/gul står i skærende kontrast til sorte baggrunde. Selv om glæde er et meningsfuldt rum, er der tillige en bagside, et mørkt aspekt. Glæden skal man lede efter i livets hverdagsagtige mangfoldighed.

Lars Saabye bebrejdes at hans emner ofte er sorg og traumer, men ikke glæde. Med dette enkle digt vil han råde bod på dette. I sproget findes glæden. Da bogen er hurtigt læst, skal man gøre sig umage med at fokusere på illustrationerne. Ved hvert kig får man øje på nye emner.

Her er et eksempel på de ukomplicerede glæder: Der er glæde i madpakken: en skoledreng hænger sin jakke op på knagerækken ud for klasselokalet. Der er glæde i at vaske op: en gaffel, omkranset af blomster stikker gennem blodrøde læber. Der er glæde i tingenes tilstand: et værksted hvor alt er i sirlig orden. Og denne gav tid til eftertanke: Der er glæde i minderne som minder dig om, det du havde glemt

Og Lars Saabye slutter: ”sorgen er kun én, og glæderne er mange”. Som i salmen ”Sorrig og glæde de vandre til hobe”.

Billedbogen kan med stort udbytte læses/studeres med børn og barnlige sjæle. Naja Marie Aidt har lavet en fin oversættelse.

Bogdetaljer

Forlag
Rosinante
Oversætter
Naja Marie Aidt
Faustnummer
53827675
ISBN
9788763853378
Antal sider
83

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer