Bog

Sandcastle empire

Af (
2017
)

Anmeldelse

Sandcastle Empire af Kayla Olson

22 maj.18

Højspændt sci-fi dystopi om en skræmmende nær-fremtid ramt af klimaændringer og diktatoriske regimer.

’Sandcastle empire’ er Kayla Olsons debutroman, og successen synes hjemme med solgte filmrettigheder til ingen ringere end filmmagneten Leonardo DiCaprio. Og det er da også særdeles nemt at forestille sig denne nær-fremtidsroman som klima-actionthriller på det store filmlærred. Bogen lægger hårdt ud med en barsk indledning, hvor en gruppe unge kvinder kaster sig ud i en hovedkuls flugt fra en højsikret fangelejr. Året er 2049 og klimakatastrofer og overbefolkning har ændret samfundet og fyldt det med frygt og undertrykkelse.

Kayla Olson forstår sandelig at levere toptunet underholdning, der giver høj puls og bæven i hjertet. Det videnskabelige sci-fi twist i kombination med en global klimakatastrofe er et velvalgt emne, der ud over underholdningsværdien yder sit eget bidrag til debatten om klima og geopolitik.

Når Eden Anderson tænker tilbage på sit liv før revolutionen, var det en ubekymret tilværelse som enhver anden teenagers, med veninder, kærester og skole. Livet nu er den diametrale modsætning. Frygt og død er aldrig langt væk, og hver dag er en indædt kamp for overlevelse for ikke at dø denne dag eller gøre sig nævneværdigt bemærket i den uhyggelige fangelejr.

I denne nye verden har regimet Ulvekobbelet udraderet den tidligere elite med likvideringer og undertrykkelse. Men Eden har et hemmeligt våben, der måske kan redde hende og give hende friheden tilbage. I farens efterladte feltbog står alt, hvad hun behøver for at komme i sikkerhed, men spørgsmålet er om dette hemmelige sted, dette refugium, virkelig er så harmløst, som øjet ser, eller om bedraget lurer lige under overfladen.

Bogdetaljer

Forlag
Høst
Oversætter
Thomas Munkholt
Faustnummer
53618839
ISBN
9788763847797
Antal sider
427

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer