Bog

Rød sne

Af (
2012
)

Anmeldelse

Rød sne af Thomas Ringstedt

29 maj.12

Ny svensk forfatter, der debuterer med en spændende samtidsthriller om ideologier, masseødelæggelsesvåben og de mennesker, der står bag dem.

I 1918 hærgede den spanske syge verden, og op imod 100 millioner mennesker måtte lade livet.

Med udgangspunkt i noget lungevæv fra et af ofrene, er det nu lykkedes at bevare den oprindelige virus, og på et svensk laboratorium har man haft held til at manipulere den farlige virus til et endnu mere dødeligt stof.

Formålet er at kunne være parat med vaccine, hvis en lignende epidemi skulle opstå, men nogen har andre skumle planer med virusset, og nogle rør med det farlige stof stjæles. Samtidig findes tre unge dyreaktivister skudt i nærheden, og der anes en sammenhæng.

Politimanden Ulf Beow kobler tidligt de to begivenheder sammen, og han mistænker den nærboende nynazist Wolfgang Brathun for at stå bag.

På laboratoriet tror den unge forsker Lotta Nordenflucht dog, at det er islamiske ekstremister, der står bag – en mistanke, som får yderligere næring da den pakistanske forsker Farasat brutalt skydes ned.

Lotta, som i virkeligheden er hemmelig agent for det svenske militær, indleder et samarbejde med Ulf, og i et kapløb med tiden skal de nu prøve at finde frem til de skyldige, inden virusset sættes i omløb.

Thomas Ringstedt er forsker i neurobiologi og er tydeligvis godt inde i sit stof, og det giver historien dybde og troværdighed. Især de to hovedpersoner er godt beskrevet og fremstår spændende og levende.

Den komplicerede handling hænger egentlig også ganske fint sammen.
Alle trådene samles på logisk vis til sidst, og forfatteren formår oven i købet at indlægge et par gedigne overraskelser undervejs.

Undervejs hæmmes man dog noget i læsningen, fordi forfatteren lader for mange personer komme til orde samtidig, og skal man endelig være helt krakilsk, forekommer slutningen lige lovlig blodig og med for meget ramasjang.

Alt i alt er der dog tale om en absolut gedigen og spændende thriller, som nok skal finde sine læsere.

Bogdetaljer

Forlag
Modtryk
Oversætter
Anders Johansen
Faustnummer
29348847
Graphic
Nils Olsson/Katslosa Design
ISBN
9788770537513
Antal sider
368

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer