Regn

Bog

Regn

Af (
2019
)

Anmeldelse

Regn af Anders Holmer

01 sep.19

En stille symfoni af kontraster og ligheder, der viser forskellige måder at leve i verden på. 

Denne smukke billedbog er en overflod af smukke landskaber og vers i haikuagtig stil med livagtige gengivelser af regnen og dens betydning for alt i verden.

Hvad enten det drejer sig om regnens dråber, vandet i sneflagerne, vanddråber på kirsebærtræernes blomster, eller regnen lejret i tungt mos, kan regnen bringe liv, slukke brande og skabe en trommende rytme, der akkompagnerer et togs lyde. Hver eneste regndråbe er et symbol på livet, der leves alle vegne.

Regnen bevidner to børn, der afslutter et skænderi, den lille gedehyrde, der opdager en løs mælketand, friheden på hesteryg over markerne, indtil civilisationens telefon bringer verden tilbage og vogterne af fyrtårnet, der ikke kan ikke lave vagtskifte. De må blive hvor de er, da nogen har glemt at fortøje deres lille båd, og de må bruge tiden på at betragte de buttede lunder, der letter og lander på klippen. I skoven under asken, finder vi frøene til en ny skov, der måske brænder ned engang. Vi ser en mand ro sit æsel afsted i en lille skrøbelig båd. Den tynde plade, der udgør båden, er det eneste, der adskiller æslet fra krokodillen. Små noter om naturens brutalitet og skønhed, som vi ofte overser.

De mange smukke detaljer får læseren til at ønske at vide mere om de beskrevne lokationer, mennesker og dyr. Om årstidernes skiftende scenarier, rensdyrkalvene der møde det snedækkede lav, kalve der varsler forår, hestens havrer der gror og illustrationen fra Sydamerika, hvor børn og voksne med deres lamaer er på vej forbi den søvndrukne bille over bjerget.

Anders Holmer er en svensk billedkunstner og arkitekt. Han har skabt denne virkeligt smukke fortælling af små kunstværker, udstyret med få, men stærke linjer, der kan være med til at skærpe vores opmærksomhed på verden omkring os. Der er timer af gode samtaler heri og masser af drømmende billeder i naturtro farver til at styrke oplevelsen. 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Sara Hee Petersen
ISBN
978-87-406-5361-8
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer