Bog

Præsidenter : fra Washington til Trump

Af (
2020
)

Anmeldelse

Præsidenter : fra Washington til Trump

02 feb.20

Politiske portrætter og vurderinger af alle amerikanske præsidenter fra George Washington, der blev indsat i 1789, til Donald Trump, der i skrivende stund stadig sidder i Det Hvide Hus som præsident nummer 45.

For hver præsident beskrives baggrund, opvækst, civil og politisk karriere og naturligvis deres præsidentperiode(er) samt tiden efter, hvis de ikke er myrdet eller på anden måde døde på posten.

Ind imellem er der indsat faktaafsnit om betydningsfulde begivenheder eller personer, der har haft indflydelse på den pågældende præsidentperiode, som fx den britisk-amerikanske krig og i nyere tid Vietnamkrigen, Watergate og Tea Party-bevægelsen.

Det er blevet til en noget anderledes USA-historie end den traditionelle historieskrivning, da fokus helt er på personerne og deres direkte indflydelse på eller påvirkning af de historiske begivenheder, så selv om jeg har læst en del USA-historie på det seneste, har jeg fået den ene aha-oplevelse og overraskelse efter den anden.

Formen, at hvert kapitel kan læses selvstændigt, gør, at der kommer en del gentagelser, da flere præsidenter har haft indflydelse på begivenheder i forgængernes embedsperiode, men det opleves især, hvis man som jeg læser værket i et koncentreret stræk – og gentagelse fremmer jo forståelsen.

Dette er fjerde udgave af værket, hvor George W. Bush, Barack Obama og Donald Trump er kommet til siden den tredje. Der er desuden tilføjet en større ordliste, og der er redigeret i tidligere artikler, især hvor den pågældende er død siden seneste udgave.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Faustnummer
47847931
ISBN
9788711982655
Antal sider
719

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer