På mission til havets bund

Bog

På mission til havets bund

Af (
2019
)

Anmeldelse

På mission til havets bund af Jan Leyssens

06 okt.19

Spændende og sand fortælling om at drømme, turde, tænke og afprøve tankerne.

'På missin til havets bund' er fortællingen om den amerikanske videnskabsmand William Beebe, der brugte oceaner af tid på at dykke på koralrevet ved Bermuda i 1920’erne. Han opdagede, at hvis han dykkede ret dybt, kunne hans dykkerdragt og hjemmelavede dykkerklokke ikke modstå vandtrykket. For at komme dybere ned, måtte han alliere sig med nogen. Efter en annonce, han havde indrykket i avisen, svarede ingeniøren Otis Barton, som selv var meget interesseret i det uudforskede hav, at han havde en undervandsbåd, som han ville stille til rådighed, forudsat at han selv måtte komme med på den første ekspedition.

De to mænd dykkede i undervandsbåden, som William havde døbt "Bathysfæren" ned på 900 m dybde med stor succes. Da de ikke kunne tage billeder i det mørke dybhav, benyttede de undervandsbådens installerede telefonlinje, så de kunne gengive alt de så til illustratoren Else Bostelmann, der tegnede alle deres beskrivelser og sendte det til aviser i hele verden. I de fire år der fulgte, oplevede de mange dyk i ’"Bathysfæren". Disse dyk danner i dag baggrund for det vi ved om dybhavet.

Jan Leyssens har skabt en virkeligt spændende billedbog, der skaber en historisk bevidsthed hos læseren om et emne, som mange finder rigtig spændende. Illustrator Joachim Sneyers har lavet tegninger, der forklarer både hvordan datidens undervandsbåd så ud, men også viser, hvordan verden så ud på det tidspunkt. Desuden har han skabt nogle meget smukke illustrationer fra havets bund.

 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Gry Kappel Jensen
Graphic
Joachim Sneyers
ISBN
978-87-406-5766-1
Antal sider
28

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer