Bog

Muo og de kinesiske jomfruer

Af (
2005
)

Anmeldelse

Muo og de kinesiske jomfruer af Sijie Dai

27 mar.06
Skribent

En fascinerende bog om nutidens Kina med de mest fremmedartede skikke, belyst i en helts rejse for at befri sin elskede.

Muos elskede veninde, Gamle Månes Vulkan - skønheden og visdommen i egen person - er blevet sat i fængsel, fordi hun har udleveret nogle fotografier til vesten. For at hjælpe hende er Muo kommet hjem til Kina fra Frankrig, hvor han studerer Freuds drømmetydning. Dommer Di kan dog ikke bestikkes med penge, han vil have en jomfru. Dommer Di vil nemlig styrke sin vitalitet.

Muo drager derfor ud i landet som drømmetyder på ridderlighedens vej. På hans banner står der: ’Drømmetyder’ (med stor skrift). ’Psykoanalytiker hjemvendt fra Frankrig. Discipel af den freudianske og lacanianske skole’ (med lidt mindre skrift). Banneret er et af hans mors lagener påsyet hans logo: en 3600 år gammel hieroglyf for drøm. Transportmidlet er hans fars knirkende cykel.

Mou møder mange forskellige mennesker på sin rejse, men ikke mange jomfruer. Indimellem er rejsen faretruende, og ulykker sker, men Muo fortsætter ufortrødent sin søgen. Balsamøsen og Lille Vej er to kvinder, hvis skæbner bliver ændret på grund af Muos indblanding i deres liv.

Den kinesiske forfatter Sijie Dai har siden 1984 boet i Frankrig. Oprindelig studerede han i Beijing, hvor han vandt en konkurrence om at komme til at studere i udlandet. Hans første bog: "Balzac og den lille kinesiske skrædderinde" fra 2003 blev filmatiseret af forfatteren selv. Siden har han mest interesseret sig for film og arbejder nu mest som filminstruktør.

'Muo og de kinesiske jomfruer' er Sijie Dais anden roman. Den udkom i 2003 i Frankrig og modtog i 2004 Prix Femina. Det er en meget underfundig bog. Den bliver bedre og bedre for hver gang, jeg tænker på den efter at have læst den færdig. Jeg har det, som om jeg har set en film. Sijie Dai er en utroligt billedskabende forfatter. 

Bogdetaljer

Forlag
Borgen
Oversætter
Catrine Werchmeister
Faustnummer
25982401
ISBN
9788721023867
Antal sider
281

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer