Bog

Magnifik Myre Miro

Af (
2001
)

Anmeldelse

Magnifik Myre Miro - en evntyrlig indføring i Søren Kierkegaards tanker

Magnifik Myre Miro er en rigtig god indføring i Sørens Kierkegaards tanker og univers.

Bogen er godt skrevet, fuld af humor og underholdende. Hovedpersonen i eventyret er Myren Miro, som en dag farer vild og kan ikke finde hjem i sin myretue. Under sin søgen om at finde stien, der fører ham til myretue igen begynder han at tænke på, hvad vil det sige at være myre. Han finder ud af at alle insekter har hver sin rolle, men det vigtigste er at være sig selv. Kan en myre ønske at være en mariehøne eller en snegl? Nej dette vil ifølge Myren Miro være forkert. Alle skabninger skal vælge at være det, de er, som det er en myre eller et menneske. 

Et andet vigtigt spørgsmål i bogen er, hvad er meningen med vores liv? Er hver menneskes (myre) rolle kun en rolle i et teaterstykke, som en marionetten dukke eller er valget vores, nemlig at træde i karakter? 

Denne bog vil jeg anbefale til alle som endnu ikke har kastet sig over Kierkegaards forfatterskab. Hvis du efter at have læst denne humoriske og fantastiske indføring vil forsøge dig med Kierkegaards egne værker, kan jeg varmt anbefale Kierkegaards Enten- Eller, Sygdommen til Døden og Kjærlighedens Gjerninger.

Andre gode indføring i Kierkegaards tanker kan jeg anbefale Johannes Sløks bog " Kierkeggards Univers", der indeholder også kort forklaring på, hvem mennesket Kierkegaard er. Peter Thielst har skrevet to rigtig gode bøger om Kierkegaard,Livet må forstås baglæns, men må leves forlæns og Kierkegaards Filosofi - en indføring.

Bogdetaljer

Forlag
Forum
Faustnummer
23786257
ISBN
9788755331358
Antal sider
33

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer