Bog

Madklubben

Af (
2006
)

Anmeldelse

Madklubben af Saskia Noort

24 apr.06

Ægteparret van der Made flytter fra Amsterdam ud til en mindre by. Her bliver de en del af society miljøet, men det viser sig, at idyllen kun findes på overfladen.

Karen og Michel er lykkeligt gift med to børn. De flytter fra Amsterdam for at komme væk fra vold og kriminalitet, og i første omgang ser det også ud til at lykkes for dem. Efter et stykke tid falder de til i den lille by, og Karen får kontakt med fire andre kvinder, som hun starter en madklub med.

I klubben mødes de jævnligt. Her taler og hygger de sig. Men under overfladen er der knaster. Man fortæller f.eks. ikke om problemerne i ægteskabet. Kun om de andres uden for gruppen.

Derfor kommer det som et chok, da en af vennerne brænder sit hus ned med sig selv og familien i. Det lykkes dog for konen og børnene at slippe ud, men for de overlevende venner er det svært at forstå, hvorfor det dog gik så galt.

Karen finder efterhånden ud af, at venskabet mellem de fem par måske slet ikke stikker så dybt. Og at der er ting, der er vigtigere end at holde facaden.

"Madklubben" er letlæst og har da også sine spændingsmomenter, men personligt blev jeg ikke så grebet af den. På mig virkede personerne ikke helt troværdige, og selvom plottet også har lidt overraskelser, så synes jeg alligevel ikke, at det helt holder.

Saskia Noort er freelancejournalist, og hendes skrivestil bliver sammenlignet med tv-serien "Desperate Housewives" og med forfatterduoen Nicci French.

Kulørt underholdning uden den store dybde.

Oversat af Birthe Lundsgaard. Aschehoug, 2006. 236 sider. Kr. 229,-

Bogdetaljer

Forlag
Aschehoug
Oversætter
Birthe Lundsgaard
Faustnummer
28374534
ISBN
9788711119020
Antal sider
236

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer