Linda og Valentin: Retur til fremtiden

Bog

Linda og Valentin: Retur til fremtiden

Af (
2019
)

Anmeldelse

Linda og Valentin: Retur til fremtiden

25 feb.19

Linda og Valentin er højdepunktet indenfor science fiction tegneserier, ja nogen vil sågar sige verdens bedste tegneserie. 

I denne selvstændige fortsættelse til Erindringer fra fremtiden får man endnu en gang et uventet, men glædeligt, gensyn med hele universet. De to skabere af mesterværket er nu begge blevet over 80 år, og serien var egentlig afsluttet, men det virker som om de to aldrende herrer har hygget sig gevaldigt med at skrive nye små historier fra deres fantastiske univers.

Linda og Valentin er en helt enestående produktion. Første bind i serien udkom på dansk helt tilbage i 1972 (På fransk allerede i 1967), og igennem alle disse år har seriens læsere fået nogle helt forrygende historier og oplevelser. Serien er et fantastisk eksempel på, hvordan tegneserier skulle se ud, dengang der var rigtige tegneserier til, men samtidig kan man også se, hvordan tegneren Mezieres har udviklet sig med tiden, og i årenes løb har ændret sin streg og sine tegninger fra det klassiske underholdende til det mere grafiske.

Med opfindelsen af den øjeblikkelige teletransport af mennesker og genstande gennem tid og rum i 2314 er behovet for manuelt arbejde stort set forsvundet på Jorden. I stedet har man i Jordens hovedstad, Galaxity, oprettet Rumtidstjenesten, hvis opgave det er dels at patruljere tid og rum mod rumpirater, dels at finde nye ressourcer af råstof til Jorden. Linda og Valentin er to rumtids-agenter for den jordiske organisation Rumtidstjenesten. Med deres rumskib kan de rejse til et hvilket som helst punkt i universet og i tiden. Gennem deres eventyr besøger de bl.a. både Jordens fortid og fremtid samt mange fjerne planeter og steder. I løbet af de forskellige album i serien følger man en længere historie om de to agenter, som udvikler sig over flere album, men også små historier der i og for sig kan stå alene.

Det nye album foretager igen en række punktnedslag i nogle af de mytiske episoder i den lange science fiction-saga, omfattende i alt 21 bind. Dette giver plads og rum til nye fortolkninger af de gamle historier blandet med nostalgi, humor og overraskelser præsenteret af fremtidens – eller rettere sagt de forskellige mulige fremtiders – aktører, som selv lægger stemme til. De historier og universer, som man får et fornøjeligt gensyn med, er fortrinsvis at finde i de nyeste albums.

Selvom man måske kan sige, at dem der kender til Linda og Valentin i forvejen vil få det største udbytte af læsningen, så kan nytilkomne sagtens finde god underholdning. Og mindst lige så vigtigt nemlig blive inspireret til at gå i gang med de ”rigtige” bind i serien.

 

Bogdetaljer

Forlag
Cobolt
Oversætter
Jens Peder Agger
ISBN
9788770857482
Antal sider
56

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer