Bog

Længere ud på landet

Af (
2011
)

Anmeldelse

Længere ud på landet af Anita Lillevang

08 maj.11

Socialt engageret udkantskrimi, hvor ond sladder, rabiate dyreværnsaktivister og mord næsten er hverdagskost.

Journalisten Carla og betjenten Lars Emil er her i tredje del af serien faldet til på et mindre landsted i Østjylland.

Begge har forliste ægteskaber bag sig, men det er åbenlyst at Carlas forhenværende ægteskab har været noget mere dramatisk end almindeligt. Dette har bl.a. resulteret i at hendes to store børn er anbragt i familiepleje.

Lars Emil er en rar og kærlig mand, og han og Carla nyder at bo på landet. Carla er dygtig til at skabe kontakter og får med det samme job som medhjælper i en andelsbutik i landsbyen. Her går sladderen lystigt blandt kunder og ekspedienter.

Hurtigt går det op for Carla, at udkants Danmark ikke bare ånder fred og fordragelighed. Jalousidramaer, hævngerrige selvtægtsmænd, mistænkt pædofile, rabiate dyreaktivister, omsorgssvigtede børn, vanrøgtede dyr og måske mord er nærmest daglig kost.

Anita Lillevang har skrevet en rigtig dansk udkantskrimi om, hvordan det er at bo i provinsen. Hvordan alt det ”nye” også når derud, hvor kragerne vender, og at det ikke altid er idel lykke at bo på landet.

Krimien er en blanding af en kriminalhistorie og en meget malende hverdagsrealistisk beskrivelse af landboliv anno 2011. Slangen i paradiset er klart Carlas fortid, og forholdet til børnene er meget betændt og uafklaret. Jeg synes, at jeg manglede noget mere uddybende omkring, hvad der egentlig er sket. Men det kan jo være fordi jeg ikke har læst de to foregående krimier.  Alt i alt en gedigen  og solid krimi.

Bogdetaljer

Forlag
Hovedland
Faustnummer
28729731
Graphic
Svetlana Makarenko
ISBN
9788770702256
Antal sider
279

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer