Bog

Konfrontation

Af (
2013
)

Anmeldelse

Konfrontation af Liad Shoham

01 maj.13

Israelsk ’lige ud af landevejen’-krimi uden den store samfundskritik men med fint blik for, hvordan en forbrydelse påvirker de involverede. 

På vej hjem fra en bytur i det nordlige Tel Aviv bliver Adi Regev voldtaget af en fremmed mand. Der er ingen vidner, og Adi selv kan kun give et sparsomt signalement. Politiet står på bar bund, men hendes far vil ikke give op. Nat efter nat våger han uden for datteren lejlighed, indtil han kommer på sporet af den mildest talt mistænkelige Ziv Nevo, som lusker rundt i gaden.

Ziv bliver bragt ind til politiet, men opklareren Eli Nachum kommer tvivl, om han er den rigtige gerningsmand. Det, der først så ud som en ligetil kriminalsag, bliver et uigennemskueligt morads, som griber ind i både ofre, politi, advokater, forbrydere og journalisters liv

Liad Shoham er advokat i Tel Aviv og har skrevet fem krimier, men ’Konfrontation’ er den første på dansk. Han bliver af forlaget kaldt en israelsk Jussi Adler Olsen, men den sammenligning bryder jeg mig ikke rigtigt om. Mens førstnævnte bruger danske samfundsforhold i fortid og nutid som katalysator for handlingen, tager Liad Shoham udgangspunkt i enkeltpersoner. Emner, man som læser forventer fylder meget i en bog, der foregår i Israel, optræder stort set ikke.

Israel-palæstinakonflikten er elefanten i dagligstuen, man kun ser snabelspidsen af som når forbrydere bruger de besatte områder til at bringe sig i sikkerhed for det israelske politi. Til gengæld lærer man persongalleriet godt at kende, da hvert kapitel starter med en ny synsvinkel. Så hvis man skal sammenligne Liad Shoham med en skandinavisk krimiforfatter, er det snarere Haakon Nesser end Jussi Adler Olsen.

Jeg syntes, at ’Konfrontation’ fungerer godt rent handlingsmæssigt, men man kan godt mærke, at bogen er skrevet til israelske læsere, der har et mere indgående kendskab til bogens lokaliteter.  For at komme helt op ringe savner bogen mere beskrivelse, som gør, at man som læser mærker, at det er Tel Aviv og ikke Lissabon eller Buenos Aires.

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Hans Henrik Fafner og Rivka Yzan Fafner
Faustnummer
29869308
Graphic
Jon Asgeir
ISBN
9788792845528
Antal sider
396

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer