Bog

Julie

Af (
2010
)

Anmeldelse

Julie af Anne Fortier

30 jun.10

Slægtsforskning i romanform er ikke spor kedeligt, når forfædrene er Romeo og Julie, scenen er Siena, og der hviler en forbandelse over hovedpersonerne.

Romanens titel henviser til Shakespeares Julie fra tragedien ”Romeo og Julie”. De forældreløse tvillingepiger, Julie og Janice, vokser op hos deres tante Rose i USA. Da tante Rose dør, arver Janice alt, og Julie drager til Siena for at finde en familieskat, som Rose har omtalt i et efterladt brev.

I Siena får Julie et skrin, der har været hendes moders og som indeholder dokumenter fra forældrenes forskning i den gamle tragedie ”Romeo og Julie”. Det viser sig at scenen for tragedien oprindeligt var Siena og ikke som i Shakespeares version Verona. Historien tager udgangspunkt i virkelige begivenheder, der fandt sted i 1340 og udspillede sig mellem to indflydelsesrige familier i Siena.

Middelalderens sørgelige historie om Giulietta (som Julie hed i virkeligheden) og Romeo fortælles parallelt med nutidshistorien om Julie (som faktisk er døbt Giulietta) og Alessandro, som begge er efterkommere af de unge elskende fra middelalderen.

I sin jagt på skatten finder Julie sin familie, bliver forfulgt af skumle personer og forelsker sig.

Siena i Toscana låner gavmildt sine brostensbelagte gader og piazzaer ud til lige dele dramatik og romantik svøbt i historiens vingesus i denne skønne roman.

Anne Fortier formår at holde spændingen lige til sidste linje. Hendes miljøbeskrivelser af Siena er fantastiske. Man føler sig hensat til middelalderen, når man følger hende rundt i de små gader og på de store piazzaer, sidder i Malenas expressobar eller er øjenvidne til vilde hesteridt gennem byen.

Forfatteren, som er opvokset i Danmark, nu bosat i USA, har sammen med sin mor researchet grundigt til romanen, hvilket er med til at gøre den både overbevisende og troværdig.

Med sin blanding af fortid, nutid og spænding er ’Julie’ helt sin egen. Den er solgt til udgivelse i mere end 30 lande, og et amerikansk selskab har sikret sig filmrettighederne. Så skynd dig at læse den, inden den kommer i biografen. Gå ikke glip af en fantastisk historie!

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Nina Bolt
Faustnummer
28287844
Graphic
Harvey Macaulay - Imperiet
ISBN
9788702077322
Antal sider
524

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer