Bog

Jernhuset

Af (
2011
)

Anmeldelse

Jernhuset af John Hart

24 okt.11

John Hart byder på endnu en hæsblæsende spændingsbog, hvor læseren største udfordring er at lægge bogen fra sig igen…

Michael og hans bror Julian tilbringer en del af deres barndom på det berygtede børnehjem, Jernhuset, hvor vold og kaos er en del af hverdagen, og hvor kun de stærkeste overlever. Ti år gammel myrder Julian en af sine ondeste plageånder; som den stærke af de to påtager Michael sig skylden og stikker af fra stedet. Julian bliver bortadopteret, og Michael vokser op hos en gangsterboss i New York, der har taget ham til sig som sin søn og lærer ham op som lejemorder.

At forlade den kriminelle verden er ikke let, og da Michael forelsker sig og ønsker at starte et nyt og anderledes liv, indledes en hæsblæsende jagt både på ham og hans kæreste, som intet kender til hans mørke fortid. Broderen Julian blandes pludselig ind i hans liv igen.

Den amerikanske forfatter John Hart har efterhånden bygget et godt navn op for sig selv som en af de bedste spændingsforfattere på markedet. Hans to foregående romaner 'Rødt vand' og 'Det sidste barn' blev begge store publikumssucceser, og det er rigtig gode bøger, som jeg kan anbefale på det varmeste.

Jeg har også en fornemmelse af, at de stak lidt dybere end 'Jernhuset'. Hart havde en pointe med sine historier – et budskab. Det budskab har jeg lidt svært ved at få øje på i 'Jernhuset', så hvis man som læser er ude efter en dybere pointe med bogen, finder man den ikke.

Derimod byder bogen på adskillige timers fortrinlig actionmættet spænding, og én ting er stensikkert - man keder sig ikke et øjeblik i selskab med 'Jernhuset', der er masser af fart over feltet. Oplagt ferie-, godnat- og slap-af læsning, som nok også appellerer stærkest til et mandligt publikum. Og den er ikke for sarte sjæle.

 

Bogdetaljer

Forlag
Hr. Ferdinand
Oversætter
Mich Vraa
Faustnummer
28960808
Graphic
Jon Asgeir
ISBN
9788792639677
Antal sider
471

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer