Bog

Jeg er en panda!

Af (
2020
)

Anmeldelse

Jeg er en panda! af Tatsuya Miyanishi

12 okt.20

Sød, lille historie om at ønske at være en anden, end man er, er samtidig en fortælling om, at ingen kan undværes.

Det er svært at være superstjerne. Alle vil tage billeder og have din opmærksomhed, måske man kan få hjælp af sine venner?

Pandaen er bogens hovedperson, og den er vanvittigt populær. Men det er meget hårdt altid at være i fokus, og pandaen gider ikke rigtigt mere. Nu vil den være i fred, og for at ingen skal fatte mistanke, går pandaen i gang med hvid og sort maling for at forvandle de andre dyr i den zoologiske have til pandaer.

Panda starter med at male kaninen, som ret hurtigt opdager, hvor hårdt det er at skulle være genstand for alle menneskers opmærksomhed: "Panda, kig herhen!". "Og også herhen!"  Grisen oplever det samme og ligeledes elefanten, kænguruen, kamelen, chimpansen, hjorten, øglen og mange andre. Endda dinosauren. Til slut konkluderer pandaen: "Jeg tror ikke, at der er nogen andre end mig, der kan være mig…" Og det er jo egentligt rigtig godt.

Bogens forfatter og illustrator japanske Tatsuya Miyanishi har skrevet en fin bog, der får børn til at overveje, hvem de selv er. Bogen har tilhørende illustrationer i stringente former med tegninger af dyrene i rene og enkle farver. Historien kan læses med børn ned til ca. 3 år.

Bogdetaljer

Forlag
Arkimedes
Oversætter
Anja Andersen
ISBN
978-87-7543-000-0
Antal sider
32

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer