Bog

Ildstorm

Af (
2019
)

Anmeldelse

Ildstorm af Lene Dybdahl

11 sep.19

Alle tråde samles, og intet overlades til tilfældighederne i sidste fortælling om Skyriel. En fremragende afslutning på en helt igennem fremragende trilogi.

Skyriel er fanget på Stormenborg hos sin mor, og der er ikke noget, hun ønsker mindre end det. Det skulle lige være at blive sendt til Galadhor for at blive oplært til mågemester og borgfrue. Skyriel har ingen planer om at gifte sig, tværtimod planlægger hun at stikke af sammen med sin far. Det går dog ikke som planlagt, men det ender dog alligevel med, at Skyriel kommer på eventyr både til Oskos og til Port Deseo.

Jeg er akkurat lige så begejstret for 'Ildstorm', som jeg var for 'Skyriel' og 'Blodbæst'. Det er en helt igennem velskrevet og handlingsmættet trilogi, hvor spændingskurven konstant er opadgående. Derudover er der en dejlig befriende underliggende humor gennem hele serien. Gang på gang sidder man som læser og småklukker midt i et blodigt slag eller en fangeflugt. Det er en utrolig gave at kunne skrive på den måde.

Sproget er flydende og letlæst, og jeg var alt for hurtigt færdig med bogen. Slutningen er overraskende på den gode måde, og det hele går op i en højere enhed. Universet er velkendt, og gensynet er udelukkende positivt. Det er dejligt at gense de forskellige steder gennem Skyriels øjne og møde de gammelkendte personer sammen med hende. Ovanien og personerne står fuldstændig skarpt, så man som læser bare kan slappe af, læne sig tilbage og nyde oplevelserne sammen med Skyriel og de mange andre dejlige personer.

Det er en fantastisk verden, forfatteren har skabt, og jeg vil bare have mere fra hendes hånd. Jeg glæder mig til at se, hvad der kommer næste gang.

Jeg anbefaler 'Ovanienprofetierne' til fantasyelskere i alle aldre, og til de yngre læsere vil jeg også anbefale forfatterens trilogi om 'Nøglens vogtere'.

Bogdetaljer

Forlag
Tellerup
ISBN
9788758830643
Antal sider
469

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer