Bog

I mørket

Af (
2023
)

Anmeldelse

I mørket

10 maj.23

En lille pige bliver bortført, og en kamp mod tiden begynder for den højgravide politiefterforsker Sofia Hjortén. Svensk krimi når det er bedst.

Sofia Hjortén og Frederik Frödin mødes igen. Heller ikke denne gang er det planlagt at deres veje skal krydse hinanden, men da en lille pige bortføres, får det stor indflydelse på dem begge.

'I mørket' er andet bind i serien om politiefterforsker Sofia Hjortén, der nu er højgravid, og som igen her i bind to møder sin ungdomsforelskelse Frederik Frödin, som hun for nyligt har haft en kortvarig affære med. Denne gang kommer Frederik til Ulvön, hvor Sofia bor i sit højtelskede hus, og han følges med sin gode ven Philip, som er dybt bekymret for sin kæreste Madeleine, kaldet Madde, han ikke kan komme i kontakt med, og som også bor på øen. Sofia har kollegaen Kaj boende, som hun gennem en årrække har haft et forhold til. Han er en del ældre end Sofia og gift med Mette, som han lever i et åbent ægteskab med.

Sofias og Kajs forhold har været slut i flere måneder, men fordi hun venter deres fælles barn, har Kaj insisteret på at hjælpe hende. Og siden Mette og Kaj aldrig selv har fået børn, går de op i Sofias graviditet med lidt for meget entusiasme. Sofia arbejder på en sag, hvor den lille pige Ellie er blevet bortført fra sit hjem, og langsomt begynder hemmelighederne at myldre frem. Ellies forældres liv er ikke så glamourøst, som de fleste umiddelbart tror, og det viser sig at hendes storesøster Madde også er forsvundet. Hjemme på fastlandet har Frederiks veninde Ida forsøgt selvmord, og han er splittet mellem kærligheden til Ida og Sofia, som stadig er dybt forelsket i Frederik. Meget imod sin vilje. Kærlighed, frustrationer og frygt smelter sammen og sørger for at holde læseren på tæerne.

Historien er virkelig velskrevet, og de fleste karakterer er sympatiske. Jeg kan særligt godt lide Frederik, som stadig forsøger at løse mysteriet om sin lillebrors skæbne, da Estonia sank med begge drenge samt deres forældre ombord. Han forsøger ihærdigt at gøre det rette for Ida, Sofia og Philip. Jeg kan desuden virkelig godt lide at de enkelte karakterer får så meget plads, uden at det ødelægger krimioplevelsen, som er et forrygende samsurium af fine lokale beskrivelser, vellykkede karakterer og masser af gætterier.

Første bind Fra asken var både spændende og overbevisende, men andet bind er endnu bedre, især fordi karaktererne begynder at tage form og få kant.

Bogdetaljer

Forlag
Memoris
Oversætter
Peter Carstens
Faustnummer
135873918
ISBN
9788794020268
Antal sider
412

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer