Bog

Hvor skygger ruge

Af (
2010
)

Anmeldelse

Hvor skygger ruge af Michael Ridpath

24 jan.11

Vidste du at Ringenes Herre var inspireret af den ukendte islandske saga ”Gaukurs Saga”? Nej, vel? Men gå med på fantasien, og lad dig fængsle af ”Hvor skygger ruge”!

Da den islandsk-fødte kriminalbetjent Magnus Ragnarsson afslører et hold korrupte betjente i sin hjemby Boston, er han nødt til at blive sendt ud af landet indtil retssagen, for ikke at blive myrdet inden han kan nå at vidne. Da han er født på Island, vælger hans overordnede at sende ham dertil, og det bliver starten på en meget spændende opgave for den storby-hærdede kriminalbetjent. Hurtigt er han involveret i sagen om et mord på en professor Agnar Haraldsson, og sagen trækker tråde tilbage til de gamle islandske sagaer og mysteriet om en magisk ring. Som sagen skrider frem tyder mere og mere på, at denne mystiske, og mange hundrede år gamle ring, virkelig findes.

”I Mordors land, hvor skygger ruge”. Sådan lyder en passage i Ringenes Herre, men i denne kriminalroman, fristes man til at sige ”I IHeklas land, hvor skygger ruge”. Bogen inviterer sin læser med til det fascinerende, urgamle Island, hvor sagaer, elvere, og mystiske naturfolk lever i bedste velgående.

Som læser føler man, at man bliver indviet i en stor og betydningsfuld hemmelighed, og det giver romanen en fantastisk substans. ”Hvor skygger ruge” er faktisk skrevet så fængende og troværdigt, at jeg måtte en tur på nettet for at se om ”Gaukurs saga” virkelig findes. Romanen kæder de islandske sagaer sammen med ”Ringenes Herre” på imponerende vis, og formår at vække en interesse for de gamle islandske sagaer hos læseren.

”Hvor skygger ruge” er første del af en planlagt serie om kriminalbetjenten Magnus Ragnarsson. Den islandske kriminalserie går under titlen ”Is og Vand”.

Forfatteren Michael Ridpath har arbejdet i finansverdenen frem til 1995, hvor han skrev sin første roman. Han er bosiddende i London, hvor han bor sammen med sin kone og tre børn.

Bogdetaljer

Forlag
Lindhardt og Ringhof
Oversætter
Erik Barfoed
Faustnummer
28593015
ISBN
9788711428504
Antal sider
381

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer