Bog

Hundenes nat

Af (
2008
)

Anmeldelse

Hundenes nat af Lone Mikkelsen

25 mar.08

Velskrevet og spændende historisk roman fra renæssancens Sjælland og Milano - og en rejse derimellem.

Den ca. 30-årige Margrethe er søster til en lensherre og enke efter en godsforvalter. Bortset fra lidt hushjælp bor hun enkelt og alene i sit eget lille hus med et lille stykke jord, som hun dyrker med stor fornøjelse og dygtighed. Hun er i det hele taget en selvstændig og dygtig kvinde.

Margrete har i det skjulte en affære med en barndomsven, som i mellemtiden er blevet byens præst. Da rygterne begynder at løbe, får præsten kolde fødder. Han afbryder forbindelsen og opfordrer Margrethe til at drage på pilgrimsrejse til Italien. Margrethe er skuffet og vred - men også gravid, så hun vælger at tage af sted sammen med en flok andre pilgrimsrejsende.

På rejsen møder Margrethe den unge Steen. Efterhånden som Margrethes mave vokser rynker de andre på næsen og rykker væk, men Steen bliver en god og vedholdende ven. Han har tidligere været i Milano og har kontakter, så han hjælper med til, at Margrethe får plads som amme hos en fyrstefamilie.

Det bliver en spændende og dramatisk tid for Margrethe og læseren. Det er en tid med åndeligt opbrud og i øvrigt en masse ballade om, hvem der skal bestemme, og fyrstefamilien er i centrum for det hele.

Senere i romanen følger vi med Margrethe hjem til Danmark igen. Desværre får Margrethe lidt mere med tilbage i bagagen end godt er. Og hvis der var problemer i Milano, så er det intet imod de problemer hun får, da hun kommer hjem.

"Hundenes nat" er en velskrevet og spændende roman. Modellen med at lade en amme flytte ind hos en fin familie er ikke just original, men veludført af Lone Mikkelsen. Bogens første kapitel er faktisk det bedste. Det er meget stemningsfuldt. Hun får virkelig fat i læseren fra start.

Samleren, 2008. 266 sider.

Bogdetaljer

Forlag
Samleren
Faustnummer
27147860
ISBN
9788763807418
Antal sider
266

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer