Bog

En bedragers dagbog

Af (
2016
)

Anmeldelse

En bedragers dagbog af Lone Mikkelsen

08 dec.16

En ualmindelig modig ung kvinde er klædt ud som mand på skibsrejse som botanisk assistent. Oplevelser og farer skaber hendes verden under den første franske jordomsejling.

En skibsrejse jorden rundt tager sin begyndelse i Frankrig i 1767. Ombord på skibet er botanikeren Philibert Commerson. Med sig har han sin botaniske assistent, Jean, som skal hjælpe ham med at registrere og finde helbredende urter i de forskellige lande på vejen.

Det bliver en spændende og voldsom skibsrejse med store oplevelser og Jean må passe godt på de mange farer, der lurer rundt omkring. Hun er den eneste kvinde på skibet. Hun er klædt ud som mand, og det kan blive farligt, hvis nogen finder ud af, hvem hun i virkeligheden er.

Romanen er skrevet ud fra en virkelig hændelse. Det var den første franske jordomsejling, og derfor har der sikkert været masser af opmærksomhed på skibet og de resultater, besætningen vendte hjem med. Lone Mikkelsen har fået rigtig mange detaljer med i bogen, der er mange latinske udtryk som forklares i teksten umiddelbart efter, hvilket gør bogen lettere at læse. Man kan næsten fornemme de eksotiske dufte af planterne og lydene omkring de to botanikere, når de begiver sig ud på deres ekspeditioner til vildnis i alle afkroge af verden.

Da bogen er skrevet i dagbogsform, fra 2. februar 1767 til 29. april 1807, kan man følge rejsen og se, hvordan tingene udviklede sig og ikke mindst, hvordan livet formede sig efter skibsrejsen.

Bogen er ikke hurtigt læst, men hvis man tager sig tiden, er der mange ting at undre sig over.

Lone Mikkelsen har tidligere skrevet andre historiske romaner. For eksempel ’Solo for Cecilia’, som hun debuterede med i 1998.

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Faustnummer
52659876
ISBN
9788740610147
Antal sider
228

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer