Bog

Hjertets nordside

Af (
2020
)

Anmeldelse

Hjertets nordside af Dolores Redondo

23 nov.20

Glædeligt gensyn med Amaia Salazer i gribende spændingsroman, der løfter sløret for Amaias grusomme fortid.

'Hjertets nordside' er en fremragende krimi med Amaia Salazar, der under udveksling til USA rekrutteres af FBI til en sag om en morder, der i ly af naturkatastrofer myrder hele familier.

Men historien er meget mere end en krimi. Det er også fortællingen om at overleve en frygtelig barndom og blive et helt og ordentligt menneske, selvom man har været udsat for ubeskriveligt forfærdelige oplevelser.

Sammen med Aloisius Dupree og Agent Johnson fra FBI bliver Amaia sendt til New Orleans, da en orkan er undervejs, og man mener, at Komponisten, som seriemorderen bliver kaldt, vil slå til der. Sammen med to lokale betjente sejler de rundt i New Orleans oversvømmede gader, men er desværre altid et par skridt bagefter.

Handlingen forgår en del år før Redondos trilogi om Batzan-dalen, hvor man for første gang kan følge vicekommissær Amaia Salazar. I trilogien afdækkes en del af Amaias barndom, men i ’Hjertets Nordside’ får man den fulde historie, og den er ikke for børn.

Det bliver på alle måder en hård og barsk jagt for Amaia, og med en far, der samtidig ligger for døden, er det svært at holde tankerne på opklaringssagen. Meldingen om faren genskaber minder om en barndom, hvor livet på ingen måde var let, og hvor hun var i konstant fare.

’Hjertets Nordside’ er et meget velkomment gensyn med Amaia Salazar og en helt igennem velskrevet og nervepirrende spændende historie. Plottet er utrolig gennemført, og man overraskes gang på gang af drejninger i handlingen. Sproget er meget flot og blomstrende, hvilket ikke er så almindeligt i krimier, og jeg nyder de mange fine formuleringer og beskrivelser.

Der er et tvist af det overnaturlige i bogen, da Amaia blandt andet kan fornemme ting, før de sker, og det er netop på grund af lige præcis den evne, at hun er udvalgt til at fange Komponisten – Dupree har nemlig selv en snert af det, og han stoler derfor helt på Amaias evner.

Jeg kan varmt anbefale både denne bog og trilogien bestående af ’Den usynlige vogter’, ’De glemte børn’ og ’Offergaven’, og selvom ’Hjertets Nordside’ foregår før trilogien, vil jeg alligevel anbefale at læse dem i den rækkefølge, de er udgivet.

Bogdetaljer

Forlag
DreamLitt
Oversætter
Martin Windeløv
Faustnummer
38189883
ISBN
9788771716474
Antal sider
738

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer