Bog

Hemmeligt bytte

Af (
2002
)

Anmeldelse

Hemmeligt bytte af John Sandford

23 maj.03
Skribent

Lån bogen på
Bestyrelsesformanden dør under en jagt, og resten af jagtselskabet glæder sig... John Sandfords ottende kriminalroman om Lucas Davenport foregår igen i Tvillingbyerne, Minnesota, USA, hvor vicepolitimesteren og IT-millionæren Lucas Davenport opklarer en indviklet sag.

Romanen indledes en tidlig morgen under en jagt, hvor bestyrelsesformanden for Polaris Bank findes skudt. Resten af jagtselskabet består af 4 af bankens direktører, der hver især har motiv og lejlighed til at at slippe af med formanden. Der er planlagt en fusion i banken, og direktørernes karrierer og formuer står på spil. Politiet konkluderer tidligt, at det ikke er et hændeligt uheld, men et mord.

Lucas Davenport tilkaldes. Han opfatter det først som en rutinemæssig efterforskning uden spor af ondskab, men som efterforskningen skrider frem, åbenbares en masse intriger og beskidte tricks i bankverdenen. Der sker et mord til, og endda overgreb mod Davenports nærmeste, så det er en farlig og ond morder, der er på spil, og som Davenport er oppe imod.

Det gør ikke noget, at morderens identitet afsløres for læseren midt i bogen, Det er alligevel spændende at følge opklaringen af, hvorfor og hvordan morderen har begået sine forbrydelser.

Det er et godt plot og et troværdigt psykologisk portræt af en morder. "Hemmeligt bytte" er godt skrevet og med præcise beskrivelser af bipersoner og med en del humor undervejs.

Jeg må indrømme, at jeg ellers var "stået af" John Sandfords romaner, fordi volden var blevet for dominerende, men i denne roman er volden meget nedtonet, så den kan anbefales på det varmeste.

Oversat af Ulla Warren. Forum, 2002. 381 sider. Kr 299,-

Bogdetaljer

Forlag
Forum
Faustnummer
24457532
ISBN
9788755328259
Antal sider
381

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser