Bog

Fremtidens araber: en barndom i Mellemøsten (1984-1985)

Af (
2016
)

Bogdetaljer

Secondary title
Fremtidens araber; 2
Forlag
Cobolt
Oversætter
François-Eric Grodin
Faustnummer
52276764
Graphic
Riad Sattouf
ISBN
9788770856140
Antal sider
158

Brugernes anmeldelser

1 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer
AfClaes Isbrandtsen
tir, 15/12/2015 - 10:11

Fremtidens Araber er første bind i Riad Sattoufs tegneserie om at være barn og ung i den arabiske verden.
Riad vokser op med en fransk mor og en syrisk far og det giver mulighed for at få indsigt i begge verdener. Riad bliver født i Frankrig, men da han er omkring 2 år flytter familien til Libanon. Her skal den arabiske drøm udleves, men det er ikke lutter idyl, alt er rationaliseret og man må ikke eje den lejlighed man bor i, men det resultat at alle gør krav på hinandens boliger. Oberst Gaddafis paradis skuffer fælt. Familien tager tilbage til Frankrig, men efter kort tid søger faren arbejde i Syrien. Opholdet i Syrien er også præget af mangel på næsten alt og angst for Hafiz al-Assad, der styre landet med en jernhånd.
Historien svinger fint mellem faderens drømme om et panarabien, hans splittelse mellem de 2 kulturer, og så Riads betragtninger over de faktiske forhold, med mangel på snart sagt alt.
På trods af den lidt naive streg, hvor overgangene mellem landene kun markeres med farver, synes jeg historien giver et godt indblik i den splittelse som arabere oplever i mødet mellem vesten og Mellemøsten/Nordafrika.