Bog

Forsvundne piger

Af (
2019
)

Anmeldelse

Forsvundne piger af Angela Marsons

25 aug.19

Endnu et krimipletskud med Kim Stone i spidsen for en frygtelig sag, gennemsyret af rendyrket ondskab.

To piger er blevet kidnappet, og forældrene og Kim Stones hold afventer besked om næste træk fra kidnapperne. Kim er dog klar over, at der ikke er meget tid, hvis begge piger skal hjem i live. Sagen minder nemlig om en lignende sag, der skete et år tidligere, og her kom kun den ene pige derfra i live.

Holdet bag opklaringsarbejdet betragter hurtigt sagen som en gentagelse og mener derfor også, at gerningsmændene må være de samme, i hvert fald nogen af dem. Der er dog en øget ondskab i denne sag, og flere mishandlede lig dukker op i kølvandet. Kim ender i farezonen igen, for hun vil gøre alt for at redde de to piger.

Jeg er meget begejstret for Kim Stone og hendes team. - også selv om Kim egentlig er en af disse kommissærer, der selv har så uendelig mange lig i lasten, at de dårlig nok kan begå sig socialt eller ude i virkeligheden. Alligevel er jeg faldet for hendes barske facon og hendes ukuelige tilgang til de sager, hun får til opgave at løse. De andre i teamet er velfungerende og fremstår realistiske, hvilket jeg sætter stor pris på. De er ikke supermænd og kvinder, men hårdtarbejdende politifolk, der både begår fejl og kommer til skade.

Skrivestilen er lige på og hårdt, og det passer rigtig godt til bogens barske og blodige indhold. Plottet holder til det sidste, og historien er meget fængslende, så jeg havde rigtig svært ved at lægge bogen fra mig.

Hvis man er til barske og voldsomme krimier, er det bare med at komme i gang med serien, der foreløbig er på tre bind på dansk. Jeg læser altid selv serier i kronologisk rækkefølge, men lige præcis disse, vil jeg mene kan læses i vilkårlig rækkefølge. Der er ikke så meget om personernes privatliv, det fylder ganske lidt, og der er ikke mange henvisninger til tidligere bøger.

 

Bogdetaljer

Forlag
Jentas
Oversætter
Stig W. Jørgensen
ISBN
9788742602324

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer