Bog

Fjendespor

Af (
2019
)

Anmeldelse

Fjendespor af Keld Broksø

01 sep.19

Albanske klaners blodhævn og mafiaens stigende vækst er nogle af hovedoverskrifterne i denne fermt konstruerede spændingsroman. Underholdende, informativ og særdeles spændende.

Keld Broksø har med denne udgivelse seks spændings- eller krimiromaner bag sig. Forfatteren er uddannet journalist med speciale i Balkan og Mellemøsten, og han benytter både sin viden og sine evner for reportage i sine romaner, der både har aktuelle politiske konflikter, terror og kriminalitet som emne tilsat spændingslitteraturens virkemidler og tricks.

Sammenligningen med Leif Davidsens og Lars Ørlunds romaner er nærliggende. Romanen byder på et gensyn med politimanden Stefan Kushova Andersen fra 'Koldfronter'. Stefan har albanske rødder, idet han som ganske lille blev adopteret af en dansk familie. Han har aldrig opfattet sig som andet end dansk, men under et kursus i New York bliver han på brutal vis mindet om sine rødder. Han opsøges af en ukendt mand, som fortæller, at han er Stefans onkel, og at han nok skal få mere at vide, men onklen bliver kort efter brutalt myrdet.

Stefan erfarer, at der både er familiestridheder og kamp om kontrol med narkotikahandel bag mordet, og han sendes nu af sin chef til Albanien for at blive klogere på, hvad der foregår. Stefan erfarer hurtigt på sin egen krop, at han er ved at stikke hovedet ind i en hvepserede, hvor hans eget liv også er alvorligt i fare.

Ovennævnte referat er bestemt ikke fyldestgørende for plottet, men det giver vist et meget godt indtryk af, at Keld Broksø er en mester i at konstruere indviklede historier, der vel at mærke ender med at hænge tilfredsstillende sammen til sidst.Udover at historien altså er elementært spændende, får læseren i tilgift imponerende viden om det for de fleste ukendte Albanien og dets historie.

Der må ligge en omfattende research bag romanen, og de aktuelle problemstillinger omkring den albanske mafias hastigt voksende succes på det vesteuropæiske kriminelle marked er ganske interessant læsning.

Udover at være en politisk roman og en spændingsbog giver romanen også en fin beskrivelse af en person, der uforvarende hvirvles ind i et spil, som han overhovedet ikke forstår. Middtvejs i romanen serveres desuden en særdeles fin beskrivelse af livet blandt publikum og bagved kulisserne på Roskildefestivalen.

Bogdetaljer

Forlag
Ambush Books
Faustnummer
46774914
ISBN
9788797073674
Antal sider
406

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer