Bog

Farligt venskab

Af (
1997
)

Anmeldelse

Farligt venskab af Dick Francis

01 jun.06

Kriminalroman om hestesport. Sid Halley er tidligere jockey og nu detektiv, hvor han afslører svindel inden for hesteverdenen. Det bringer ham i denne sag tæt på sin ven – den feterede galopkommentator Ellis ...


Anbefalet af bibliotekar Lone Hansen, Fredericia Bibliotek


Du behøver ikke kende meget til heste for at læse om Sid Halley. Han er tidligere jockey, men efter en ulykke, hvor han mistede venstre hånd, er han nu blevet privatdetektiv med speciale i hestesporten.

Her får han til opgave at opklare, hvorfor en hest har fået hugget sin ene fod af. Sporene fører Sid på andre lignende sager, og Sid får derved også kontakt med en lille syg pige, som har mistet sin hest på samme vis.

Sid opdager snart, at den kendte galopkommentator, Ellis, har lavet et portræt i tv om sagen, men Ellis har ikke flere nye oplysninger til Sid. Ellis og Sid var i tidernes morgen kolleger og gode venner på galopbanen, men snart må Sid indse, at ikke alt er som det skal være i forhold til Ellis.

Langsomt må Sid erkende, at der nok kun kan være en gerningsmand: Ellis.

Sid anklager Ellis, hvilket får pressen til at gå amok. Pressen vender sig mod Sid, hvilket han tager forholdsvis roligt, mens han fortsætter med at samle beviser mod Ellis. For et enkelt angreb på en hest blev udført, mens Ellis var andetsteds, så hvem har gjort det?

Efterhånden finder Sid ud af sagens sammenhæng, som har tråde til Ellis samt et stort hestefoderselskab. Hele sagen ender på brutal vis for en del af de involverede i sagen,

Det er altid spændende at læse Dick Francis. Han kender til sportsverdenen, da han selv er tidligere jockey. Hans krimigåder involverer altid en ung mand omkring de 30 år, som har tilknytning til galopsporten.
Denne roman er ikke den, som berører galopsporten mest, men den er bestemt ikke kedelig. Der er fuld fart på i denne roman, som nok er hans mest grufulde m.h.t. forbrydelsens art, og den hører til i den bedre del af Dick Francis’ forfatterskab.

Sid Halley optræder i et par romaner mere, ligesom en del af Dick Francis bøger er indtalt på lydbog, de fleste indlæst af Paul Becker - han gør det fremragende.


Oversat fra engelsk af Hanne Tang efter ”Come to Grief”. Forum, 1997. 288 sider.

Lån bogen på Bibliotek.dk

 

Bogdetaljer

Forlag
Forum
Faustnummer
21797618
ISBN
9788755324343
Antal sider
288

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer