Bog

Fangirl

Af (
2016
)

Anmeldelse

Fangirl af Rainbow Rowell

28 apr.16

Young Adult roman om fanfiction og den første store kærlighed. Virkelig skøn, sød og sjov fortælling, som fint skildrer overgangen fra ung til voksen. Lige til at fangirle over.

At være fangirl er ensbetydende med en altopslugende idoldyrkelse, nærmest en besættelse af en fiktiv karakter som Harry Potter, en skuespiller eller et andet idol. Man fangirler med veninderne om hovedpersonerne eller den nye bog i serien. Fænomenet har bredt sig til fanfiktion, hvor helt almindelige mennesker skriver videre på et romanunivers med de samme karakterer blot med en ny handling. Rainbow Rowell beskriver i ’Fangirl’ på betagende vis, hvad denne altopslugende interesse i virkeligheden betyder for en ung pige og hendes tvillingesøster. Og hvad der sker når den ene part vokser fra det og begynder at interessere sig for fester og fyre frem for hygge og nærvær med sin søster.

Cath og Wren er tvillinger på 18 år, der netop er startet på universitetet. Cath er den stille, indesluttede pige - Wren det stik modsatte. Moren forlod familien da de var otte år, og siden da har de boet alene med deres far. Faren arbejder i reklamebranchen og har maniske perioder, når han kommer under psykisk pres. Det har haft enorm betydning for pigernes opvækst, som har fundet et fælles univers at fylde med deres drømme, fantasier og den særlige tryghed, det giver at være tæt forbundne om en fælles interesse.

Sammen har de kunnet fangirle og skrive fanfiction over Simon Snow karakteren til tusindvis af følgere, der var vilde med deres historier. På universitet bliver de adskilt. De får nye bofæller og skal bo på helt forskellige kollegier på campus. Caths verden styrter sammen, skrumper ind til hendes kollegieværelse, hvor hun nærmest barrikaderer sig for omverdenen, og hendes sociale kompetencer er på nulpunktet. Og så sker alt det vidunderlige, der åbner hendes verden igen. En dejlig fyr som forstår hende, en herlig og fandenivoldsk bofælle, en vejleder som ser hendes forfattertalent og presser hende til at skrive sin helt egen historie, som ikke er fanfiction. Intet er dog uden problemer, og hvor er det sjovt og finurligt skrevet af Rainbow Rowell!

’Fangirl’ er uimodståelig og må være den ultimative roman for alle fans af fiktive personer. Romanen stråler af kærlighed til familie, venner, særegne personligheder og ikke mindst bøger. Det er da lige til at fangirle over! 

Oprindeligt skrevet af Pia Bechmann, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Oversætter
Betty Frank Simonsen
Faustnummer
52342236
ISBN
9788702184716
Antal sider
472

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer