Bog

Fanget af geografien : 12 enkle kort der forklarer verden

Af (
2020
)

Anmeldelse

Fanget af geografien : 12 enkle kort der forklarer verden

09 nov.20
AfJette Holmgaard Greibe
Skribent

En skattekiste af viden introducerer børn til, hvordan naturressourcer, placering og andre geografiske elementer har afgørende indflydelse for de enkelte lande.

Der findes bøger om, hvordan bjerge er dannet, men ingen om, hvordan bjergene danner os. Der eksisterer, så vidt jeg er orienteret, heller ikke andre børnebøger, der handler om betydningen af geografiske træk. Og det er ærgerligt, for det er et virkeligt spændende område, som jeg er sikker på, børn vil finde interessant. Forfatteren Tim Marshall er journalist og har rapporteret fra mange konflikter rundt i verden.

Kort er uendelig fascinerende, og denne bog kan åbne verden. Tim Marshall viser os, hvordan geografi har påvirket civilisationer, ændret landes historie, og hvorledes folks liv er blevet formet af placeringen af bjergkæder, dale, floder og kystlinjer. Heriblandt hvorfor Tibet er særdeles vigtig for Kina, da landet ligger mellem Kina og Indien ved Himalayabjergene og danner en naturlig og ufremkommelig grænse mellem disse store lande, og at Rusland altid har været udsat for angreb på grund af den nordeuropæiske slette.

Tim Marshall viser os, at verden er langt mere kompleks og fascinerende, end vi troede, og hvorledes geografi, historie og politik har indflydelse på hinanden. På denne måde gør han komplicerede situationer i f.eks. i Mellemøsten mere tilgængelige. Det er en bog, der får læsere i alle aldre til at tænke, men også til at se verden anderledes.

Hvert afsnit er smukt illustreret af Grace Easton og Jessica Smith, og Tim Marshalls tekst er kort og informativ. Bogen er henvendt til børn fra ca. 8 år og tager udgangspunkt i hans bog Fanget af geografien- 10 kort der forklarer verden, der henvender sig til det voksne publikum.

Bogdetaljer

Forlag
Albert
Oversætter
Anders Juel Michelsen
Faustnummer
48991734
ISBN
9788793752306
Antal sider
76

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser