Bog

Er du okay, Marie?

Af (
2016
)

Anmeldelse

Er du okay, Marie? af Anika Eibe

30 maj.16

En læsværdig ungdomsbog om mobning og barske børneliv i velfærdssamfundet.

Romanen sætter fokus på, hvad mobning gør ved børn og unge. Hvor langt er et mobbeoffer eksempelvis villig til at gå for at blive lukket ind i gruppen. Den giver et godt indblik i ungdomslivet, og personerne er taget ud af virkeligheden – jeg har selv gået i klasse med flere af dem. Mobberne er ikke bare onde, de kæmper også for egen overlevelse og ved ikke altid helt, hvad det de gør. Det vigtige emne beskrives på en god, jordnær og dagligdags måde.

Marie har igen fået problemer med mavepine. Nu har det ellers været væk i flere uger. Men det har jo også været sommerferie. Marie starter efter sommerferien i 9. klasse, og hun håber, at tingene vil være anderledes. Desværre er det ikke tilfældet – i al fald ikke lige med det samme. Marie og Nanna, som er Maries eneste ven i klassen, bliver stadig mobbet, talt grimt til og holdt udenfor. Drengene i klassen får dog snart øje på Maries krop. Der er sket noget henover sommeren. Hun har fået flotte bryster, og det tænder de unge fyre på – også Jonas, som Marie har været forelsket i flere år. Først er det Thor, som viser interesse for Marie, og det er umuligt for hende at sige nej – bare det at de populære i klassen taler til hende i stedet for om hende er en gave. For at blive en del af VIP-gruppen går Marie langt med Thor – længere end hun egentlig har lyst til, og da Jonas viser interesse for hende, går hun også for langt med ham. Det viser sig dog at drengene kun er ude efter trofæer, og Marie bliver forfærdelig ulykkelig. Marie har, i sin glæde over at være accepteret, fuldstændig glemt Nanna, som står alene tilbage, da mobberiet igen tager fart. Heldigvis er der kommet en ny dreng i klassen. En dreng der tilsyneladende er ligeglad med hvad andre mener.

’Er du ok. Marie?’ er et fint portræt ad en ung pige, som har det svært. Selvom hun bliver lukket ind i VIP- gruppen et stykke tid, vil hun altid være bange for, hvornår mobningen starter igen. Sproget er dodt og ligefremt, og bogen er hurtig og let at læse. Læseren får et rigtig godt indblik i livet som mobbeoffer. Og det uden at romanen på nogen måde bliver sentimental.

Oprindeligt skrevet af lenejensen, Litteratursiden.

Bogdetaljer

Forlag
Tellerup
Faustnummer
52266165
ISBN
9788758820354
Antal sider
180

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer