Bog

En leg med livet

Af (
2001
)

Anmeldelse

En leg med livet af Rosie Thomas

11 jun.01

At nå toppen af Mount Everest er mange bjergbestigeres højeste ambition. Finch Buchanan (32 år)skal som læge med på en tur, som ledes af den 45-årige bjergbestiger-freak Al Hood, der kommer fra Wales.

Al og Finch havde et kortvarigt stormende kærlighedsforhold nogle år før denne ekspedition, og det er forelskelsen snarere end bjerget, der har motiveret Finch til at søge jobbet som læge på ekspeditionen. Spontan forelskelse er også grunden til at marathonløberen Sam McGrath, en ung amerikaner med et anstrengt forhold til sin far, følger efter Finch til Nepal. Han skaffer sig en plads i truppen via sin uddannelse i kommunikation.

Så er scenen sat til en utroligt spændende psykologisk roman, som bringer spørgsmålet frem om, hvorfor nogle mennesker har denne trang til at sætte livet på spil under ekstrem bjergbestigning. Hvilke konsekvenser har det for familien og nære venner, og hvordan tackles livet, når den selvvalgte katastrofe er sket.

Selvom beskrivelsen af truppens færd mod toppen er sindsoprivende spændende, er det den psykologiske beskrivelse af forholdet mellem deltagerne og deres familier som er kernen i romanen.

Det er fremragende underholdning med psykologi, kærlighed, eventyr og natur.

Gyldendal, 2001 - 369 sider

Andreas Kommode - 11. juni 2001

Bogdetaljer

Forlag
Gyldendal
Faustnummer
23375737
ISBN
9788700463967
Antal sider
369

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer