Bog

En anden virkelighed

Af (
2016
)

Anmeldelse

En anden virkelighed af Nene Ormes

16 aug.16

Neme Ormes har en skrevet en rigtig god Urban Fantasyroman, hvor Formskiftere, vampyrer og andre væsner med sære evner lever blandt almindelige mennesker i Malmø.

Udda har mareridt – rigtig mange mareridt. Om mærkelige væsner og uhyggelige hændelser – og i drømmene ER hun disse sære skabninger og føler og ser tingene gennem deres øjne og sind. Da Uddas bedste ven Daniel vil prøve at bevise, at Uddas tilbagevendende mareridt ikke er virkelige, forsvinder han sporløst. Hun ved, at han ville besøge et af de steder, hvor hendes mareridt foregår, og hun drager afsted for at finde ham. Under eftersøgningen bliver mareridtene mere og mere virkelige, og hun drømmer om forfærdelige væsner og skrækkelige oplevelser med Daniel i en af hovedrollerne. Undervejs får hun hjælp af den mærkelige, men tiltrækkende, Hemming, som hun ikke rigtig ved, om hun bør stole på. Efterhånden finder hun ud af, at hun er en del af en hel anden virkelighed, og at hun selv er en af de sære.

Neme Ormes har skabt et meget fascinerende univers lige midt i vores velkendte virkelighed. Formskiftere, vampyrer og andre væsner med sære evner lever blandt almindelige mennesker i Malmøs gader og huse. De fleste af væsnerne er ganske velkendte fra andre bøger i paranormal romance eller dark fantasy genren, men måden de eksisterer mellem os på er anderledes og spændende. Hemming snakker med fugle – eller hvad de nu er – og han ved godt, at normale mennesker vil synes, han er skør, så han benytter sig af mange tricks for at undgå opmærksomhed – hvilket er noget af det virkelig gode ved dette univers. Det er så naturligt for de forskellige arter at begå sig blandt mennesker, at det nærmest virker som om, at det er sådan virkeligheden er. De går faktisk rundt imellem os og falder ind. Bare du ser dig for, vil du kunne genkende dem på gaden, på cafeen eller i toget

En anden virkelig´ er en rigtig god Urban Fantasyroman. Sproget er levende og lettilgængeligt, så bogen er hurtig læst – næsten for hurtigt. Den måtte gerne have været lidt længere, og jeg håber, der kommer flere i serien – det kan ikke slutte her. Jeg vil vide mere om rådets beslutninger, om Hemmings liv og om Daniels oplevelser, så Nene Ormes må i gang med en fortsættelse. Kan du ikke vente på flere fra Nene Ormes pen, kan jeg anbefale Cassandra Claires serier, især synes jeg godt om ’Djævelske mekanismer’, men også ’Dødens instrumenter’ er spændende og værd at kaste sig over.

 

Bogdetaljer

Forlag
Turbine
Oversætter
Mette Stepnicka
Faustnummer
52499925
ISBN
9788740607000
Antal sider
287

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer