Bog

Dødens kviksølv

Af (
2012
)

Anmeldelse

Dødens kviksølv af Reggie Nadelson

12 mar.13

Smugling af radioaktive stoffer, prostitution og mafialignende tilstande er omdrejningspunktet for denne krimi med Artie Cohen i front.

Et mystisk og hidtil ukendt stof dukker op i New York. Den hårdkogte betjent, Artie Cohen, sættes på opklaringen, som har tråde tilbage til Moskva, hvor han oprindeligt stammer fra. Da en tidligere KGB-general myrdes for åben skærm i et tv-show, tager sagen fart. Cohen skulle netop have mødt denne mand, som kendte hans far. Stoffet er et rødt pulver, som kaldes rødt kviksølv og indeholder beriget uran.

Selvom Cohen ikke er glad for det, må han til Moskva for at få hul på sagen. Her viser det sig, at han ikke er så cool, som han først troede, da han ser forholdene for de kvinder, som tvinges ud i smuglingen af det farlige præparat. Cohen er rigtig glad for kvinder, men har aldrig formået at finde "kvinden". Nadelson har begået en fremragende krimi, plottet er skruet godt sammen, og alle tråde samles fint til sidst. Men der er rigtig mange tråde i form af episoder, personer og steder, og det betyder, at romanen sagtens kunne have været kortere. Man går lidt død ind imellem, og det er ærgerligt.

Romanen foregår dels i USA, hvor man lever under gode vilkår og har det godt, dels i Rusland, hvor korruption, menneskehandel og vold virker som en naturlig del af hverdagen, hvilket fungerer som en fin kontrast til afviklingen i denne sag. Bogen har mange historiske referencer til begivenheder og personer i både Rusland og USA, hvilket også beriger læsningen i positiv retning, da det mest er referencer til nyere tid, hvor begge lande har gennemgået større eller mindre forandringer.

Romanen er delt op i tre dele, som herefter er underdelt i kapitler. Sådan som jeg ser dem, handler de om opklaringens udvikling og ikke om, hvor Cohen befinder sig fysisk. Måske nærmere mentalt. ’Dødens kviksølv’ er den første krimi af Reggie Nadelson på dansk. Serien er på i alt ni bind om New Yorker-strisseren Artie Cohen, men der er heldigvis flere i vente. Stilen  minder meget om James Lee Burke, ligeså rå og brutale men med en følsom mand bagved.

Bogdetaljer

Forlag
Aronsen
Oversætter
Jette Røssell
Faustnummer
29697272
ISBN
9788799448975
Antal sider
352

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelse
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer