Bog

Dødelig alvor

Af (
2012
)

Anmeldelse

Dødelig alvor af Sara Blædel, Sissel-Jo Gazan m.fl.

23 jul.12

Spændende kriminoveller begået af nogle af Nordens ypperste krimiforfattere, alle med forskellige temaer. Læs dem og bliv overrasket.

’Dødelig alvor’ er ni forskellige bud på en kriminovelle. Novellerne er meget forskellige, men jeg har valgt Sissel-Jo Gazans ud som en af mine favoritter.

En ung kvinde, Stine, forsvinder i Berlin kort tid efter, at hun er blevet mor. Hendes mand, Karl, leder fortvivlet efter hende, men uden held - tværtimod mistænkes han for at have skaffet hende af vejen. Der er mange spor i sagen, som peger i den retning, men Stines nevø går i gang med at undersøge sagen nærmere. Både hans far og Stines mor har haft en speciel opvækst med daglige overgreb, men Stine har dog brudt mønstret og holdt sig væk længe.

Novellerne er meget forskellige, korte som lange, med hver sit tema og hver sine karakteristika. Der er alt fra gys til gotik og almindelig krimi hvilket betyder, at man får en meget varieret læseoplevelse. Det betyder også, at man kan læse novellerne enkeltvis og fordøje dem, inden man tager fat på den næste.

Persontegningerne er også meget forskellige. Nogle personer kommer man næsten til at holde af, mens man ret hurtigt væmmes ved andre. Der er ingen tvivl om, hvor antipatierne ligger, måske lige med undtagelse af en enkelt.

Blandt bidragyderne findes også Arne Dahl, Leif Davidsen, Håkan Nesser og makkerparret Lene Kaaberbøl og Agnete Friis.

Novellesamlingen er den anden af en række bøger fra Politikens Forlag, hvor overskuddet går til en humanitær organisation. Denne gang er det ”Læger uden grænser”, som vil bruge pengene til at hjælpe i Sydsudan.

Dødelig alvor er spændende læsning, fin til ferien, støtter en god sag og er nem at have med. Så hvad kan man ønske sig mere?

Bogdetaljer

Forlag
Politiken
Faustnummer
29418489
Graphic
Thomas Szøke - eyelab.dk
ISBN
9788740003789
Antal sider
334

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer