Bog

Det 27. bogstav

Af (
2023
)

Anmeldelse

Det 27. bogstav

24 feb.23

En mørk og bevægende historie om nazismens ondskab og om litteraturen som forløser af fantasiens kraft i en barsk verden.

Fred er forældreløs og lever et virkelig hårdt liv på gaden i Berlin. Han bliver venner med en fattig skuespiller og får tilnavnet "Fred Capitole". Hans nye ven tager ham en aften med på bordel, hvor Fred viser særlig talent for at fortælle historier og forstå den berømte magt, som kvinder har. Da vennen kort tid efter pludselig forsvinder sporløst, beslutter kvinderne på bordellet, at de vil tage sig af Fred.

Fred får nye venner både blandt kvinderne og i parken, hvor sigøjnerne holder til. Særligt den jævnaldrende pige i parken og Fred har det rigtig godt sammen. På bordellet beslutter Freds nye "mor", at det er på tide, han kommer i skole, men Fred selv har andre planer. Derfor ender han med at blive hjemmeskolet, og hans "mor" introducerer ham til "Det store skatkammer", biblioteket, hvor alle historierne bor.

Bøgerne udvikler Freds evner som historiefortæller, og han forsøger fra nu af at fortrylle verden omkring sig. Hvilket er hårdt tiltrængt, da Hitlers fascistiske regime trænger frem og kaster sine grimme skygger over Berlin. Fred opdager, at han kan gøre en forskel ved at gøre brug af sin tillærte frækhed, sit store mod og sit lige så store hjerte. Men han opdager også, at alle handlinger har en konsekvens.

'Det 27 bogstav' er en smuk og rørende historie fortalt af Stephen Desberg og klædt i de fineste klæder af Willy Maltaite. Jeg er særlig vild med scenen, hvor Fred fortæller historien om den gamle Sandor, som bygger marionetdukker. Sandor finder nemlig en gammel dukke begravet i sneen, som han nænsomt sætter i stand. Men dukken med det karakteristiske overskæg gør, at Sandor efterhånden opfører sig, som om han var besat. En meget fin måde at koble verden udenfor med den verden, som Fred har opbygget i sig selv.

For Fred bliver bordellet en slags paradis, men selvom Fred gør god brug af sin fantasi, der viser ham lykkelige verdener, haler virkeligheden ind på det liv, han kender. Og hvad er så det 27. bogstav? Det synes jeg, man selv skal finde ud af.

Bogdetaljer

Forlag
E-voke
Oversætter
Claus Fenger
Faustnummer
135455377
ISBN
9788775980048
Antal sider
52

Tema

Tema

Tegneserier og graphic novels

Vi belyser mangfoldigheden inde for tegneserier og graphic novels og sætter gennem en række anmeldelser, analyser og artikler ord på, hvad de flotte grafiske udgivelser kan.
Læs mere

Brugernes anmeldelser

0 anmeldelser
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer